Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έπιασαν τον εργολάβο που έχτισε το κρησφύγετο του Οσάμα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τόσοι μυστικοί πράκτορες, κανείς δεν κατάλαβε ότι ο αρχηγός της αλ Κάιντα βρίσκεται στο Πακιστάν. Ποιος φταίει; Ο εργολάβος που του έφτιαξε το σπίτι! Για αυτό και τον συνέλαβαν…

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη τον άνθρωπο που κατασκεύασε την κατοικία στη βορειοδυτική πόλη Αμπονταμπάντ, όπου είχε βρει καταφύγιο και όπου σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Γκουλ Μάνταχ ανακρίνεται κυρίως για τις ασυνήθιστες οχυρώσεις του τριώροφου κτιρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται τοίχοι ύψους έξι μέτρων με αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην κορυφή τους.

«Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε αν το κτιριακό συγκρότημα κατασκευάσθηκε ειδικά ως καταφύγιο της Αλ-Κάιντα ή αν η Αλ-Κάιντα μίσθωσε το σπίτι στην τύχη», δήλωσε τοπικός αστυνομικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ιδιοκτήτης της κατοικίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από μια στρατιωτική ακαδημία, είναι ένας κάτοικος της βορειοδυτικής επαρχίας Χάιμπερ-Πακτούνχβα ονόματι Αρσάντ Χαν, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες. Δε φαίνεται πως θα γλιτώσει…

«Αναζητούμε επίσης τον Αρσάντ Χαν, αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο Χαν παρήγγειλε στον Μάνταχ να κατασκευάσει το κτίριο το 2005.

Οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν σφραγίσει την κατοικία και στους δημοσιογράφους επετράπη να την δουν μόνον απ’ έξω για μια ώρα χθες Τρίτη. Οι δημοσιογράφοι κρατούνται τώρα από τις αρχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κτίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν – Τι φάρμακα βρέθηκαν – Τι έτρωγαν

Αναπαράσταση: Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε