Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επίδειξη δύναμης από Ερντογάν - Κι άλλες συλλήψεις!

Επίδειξη δύναμης από Ερντογάν - Κι άλλες συλλήψεις!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2010 | 15:48
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2010 | 15:48

Καθημερινές οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη της συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Την Παρασκευή ακόμη 18 στρατιωτικοί συνελήφθησαν.

Η νέα επιχείρηση των αρχών έγινε σε 13 επαρχίες της Τουρκίας και οι συλληφθέντες έφτασαν τους 18, όπως αναφέρει το CNN Turk. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο αρχηγός της Χωροφυλακής στην επαρχία Κόνια (Ικόνιο). 

Την ίδια ώρα, οι δικαστικές αρχές διέταξαν την κράτηση άλλων 11 στρατιωτικών που φέρονται να εμπλέκονται στη συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης το 2003. Μεταξύ στους υπόπτους που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα είναι και ο Τσετίν Ντογκάν, πρώην επικεφαλής του πρώτου Σώματος του τουρκικού στρατού.

Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων

«Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που απαγγέλονταν οι επίσημες κατηγορίες εναντίον των 11 στρατιωτικών.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι «αυτοί που συνωμοτούσαν πίσω από κλειστές πόρτες να συνθλίψουν τη βούληση του λαού, θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν φόβους πως οι αποκαλύψεις θα έχουν αντίκτυπο στις ενταξιακές προσπάθειας της Τουρκίας. Αλλά ο Τούρκος επικεφαλής στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγκίς εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. 

«Το κύμα συλλήψεων εγγράφεται σε μια διαδικασία εξευρωπαϊσμού και εξομάλυνσης στην Τουρκία», τόνισε ο Μπαγκίς, κατά την επίσκεψή του στη Λετονία. «Όταν υπάρχουν επιθέσεις εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης ή φήμες για επιθέσεις, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητοι εισαγγελείς αρχίζουν έρευνες. Μπορούν να ανακρίνουν άτομα που μπορούν να απελευθερωθούν ή να τεθούν υπό κράτηση», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον Μπαγκίς «η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην πορεία της προς τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αποφασιστικότητα να γίνει ένα κράτος δικαίου».   Διαδώστε αυτό το άρθρο