Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επιδημία οι ελεγκτές που τους παίρνει ο ύπνος!

Άλλος ένας ελεγκτής-ο τρίτος γι’ αυτήν την εβδομάδα-αποκοιμήθηκε νωρίς χθες το πρωΐ κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στον πύργο ελέγχου του Μαϊάμι, στη Φλόριδα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε πως προσανατολίζεται «να απαγορεύσει την πραγματοποίηση ωραρίων που έχει διαπιστωθεί ότι προκαλούν μεγάλη κόπωση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».

Η FAA τόνισε επίσης και πως άλλος ένας ελεγκτής-ο τρίτος γι’ αυτήν την εβδομάδα στη χώρα-αποκοιμήθηκε νωρίς χθες το πρωΐ κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στον πύργο ελέγχου του Μαϊάμι, στη Φλόριδα, και απολύθηκε.

Οι χθεσινές αλλαγές πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στο επόμενο τριήμερο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

«Οι διαβουλεύσεις με την εθνική συνομοσπονδία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (NATCA) ήδη έχουν δρομολογηθεί και οι νέες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές δημοσία. Τίποτε δε δικαιολογεί να αποκοιμούνται στη βάρδια τους οι ελεγκτές . Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τεθεί τέλος σε αυτό», τονίζει η FAA.

«Λαμβάνουμε σημαντικά μέτρα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε και περισσότερα. Αυτό δεν είναι παρά η αρχή», τόνισε ο επικεφαλής της Ράντι Μπάμπιτ.

Όσον αφορά το επεισόδιο στο Μαϊάμι, η Υπηρεσία τονίζει πως «με βάση τις πρώτες ακροάσεις των μαγνητοφωνημένων επικοινωνιών στον πύργο ελέγχου, ο κατηγορούμενος ελεγκτής δεν έχασε κανένα μήνυμα κυβερνήτη αεροσκάφους και το επεισόδιο δεν είχε καμμία επιχειρησιακή επίπτωση».

Αυριο ο Μπάμπιτ και ο επικεφαλής της NATCA Πολ Ρινάλντι πρόκειται να ξεκινήσουν μία σειρά επαφών, που θα αφορούν τις υποδομές του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας που αποσκοπεί στην ενίσχυση «της εφαρμογής από το προσωπικό των κανονισμών υψηλού επαγγελματισμού»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε