Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Επική καταστροφή στο Κολοράντο – 36.000 εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι εικόνες απίστευτες. Η καταστροφή ανείπωτη και κάθε μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Χιλιάδες βλέπουν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες.

Βλέπουν ό,τι με κόπο έφτιαξαν, να καταρρέει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο αριθμός έχει φτάσει ήδη τις 36.000 σύμφωνα με το CNN. Και θα μεγαλώσει κι άλλο λένε.
REUTERS
Το Κολοράντο Σπρινγκς καίγεται και ολόκληρη η Αμερική βλέπει μπροστά στα μάτια της μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ιστορίας της. Το BBC την χαρακτήρισε επική!
REUTERS
Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που πλέον εκτείνεται σε μια περιοχή 15.517 εκταρίων. Το μεγαλύτερο μέρος καίει το βουνό Πάικς Παικ, καταστρέφοντας το δάσος. Οι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση εφιαλτική. Και λειτουργούν υπέρ της φωτιάς που κατακαίει ό,τι βρίσκει στο διάβα της.
REUTERS
REUTERS
Εξαιτίας της έντασης των ανέμων, μέσα σε μια νύχτα διπλασιάστηκαν τα μέτωπα της φωτιάς. Γι’ αυτό και οι αρχές προχώρησαν σε νέα εκκένωση.

Με την πυρκαγιά να «μετράει» πια αρκετές μέρες ανεξέλεγκτη, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να πάει στην περιοχή την Παρασκευή για να εκτιμήσει με τις τοπικές αρχές την κατάσταση…
REUTERS
REUTERS
Οι φετινές πυρκαγιές στο Κολοράντο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους αλλά από αυτήν την τελευταία δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση στις ΗΠΑ: 32.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

11.000 άστεγοι από τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ

Απίστευτη καταστροφή από πυρκαγιές στις ΗΠΑ – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε