Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης από το Ισραήλ καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης από το Ισραήλ καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Δυτική Οχθη. Ο ένας χτυπήθηκε απο ισραηλινά πυρά.

“Η ισραηλινή κλιμάκωση της δύο τελευταίες ημέρες έχει στόχο να διαλύσει κάθε ελπίδα για μια ειρηνευτική διαδικασία”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα και πρόσθεσε οτι “ζητάμε από την αμερικανική κυβέρνηση και την διεθνή κοινότητα να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή”.

Απο το Σάββατο δύο Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για μία γυναίκα που είχε εισπνεύσει δακρυγόνο αέριο που πέταξαν ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια διαδήλωσης και ένας νέος άντρας που χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά σε στρατιωτικό οδόφραγμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε Παλαιστίνιοι που θεωρούνται ύποπτοι ότι εκτόξευσαν ρουκέτα με στόχο το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στη δυτική Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας διευκρίνισε πως συνέλαβε τον Νοέμβριο δύο ύποπτους για διασυνδέσεις με την Χαμάς, οι οποίοι σχεδίαζαν να εκτοξεύσουν ρουκέτα εναντίον του γήπεδο στη διάρκεια αγώνα. Επίσης, συνελήφθησαν και τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με τους δύο βασικούς υπόπτους, τον Μούσα Χαμάντα και τον Μπάσεμ Ομάρι.  Οι δύο αυτοί έλεγχαν και παρακολουθούσαν την περιοχή, αλλά δεν είχαν αναλάβει δράση. Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απήγγειλε κατηγορίες και στους πέντε.
 
 Τέλος, έντεκα φιλο-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές συνελήφθησαν γιατί διαδήλωναν έξω από την κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή Τζέιμς Κάνιγκχαμ βόρεια του Τελ Αβίβ.  Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονταν για το θάνατο της 36χρονης Παλαιστίνιας που συμμετείχε σε διαδήλωση την Παρασκευή στη Δυτική ‘Όχθη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε