Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένει ο Ολάντ για το δημοσιονομικό σύμφωνο

Δεν τον… πτοεί το μέτωπο που «χτίζει» ενάντιά του η Μέρκελ. Ο… ατρόμητος Φρανσουά Ολάντ επιμένει ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο των Μερκοζί, δε θα το υιοθετήσει!

Εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, ο σοσιαλιστής υποψήφιος δεν θα αρκεστεί σε μία “διακοσμητική δήλωση για την ανάπτυξη” ώστε να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο και προτίθεται να διαπραγματευθεί με το Βερολίνο πρωτοβουλίες χρηματοδοτούμενες από ευρω-ομόλογα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Δεν θα αρκεσθούμε σε μία διακοσμητική δήλωση, συνοδευτική του δημοσιονομικού συμφώνου. Πρέπει να μιλήσουμε για μία ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης”, δήλωσε ο Ερό, ειδικός σύμβουλος του Ολάντ.

Πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος και να χρηματοδοτηθούν από “ευρωομόλογα”, πρόσθεσε.

Μόλις εκλεγεί, “ο κ. Ολάντ θα πάει να δει την κα Μέρκελ. Η ιδέα είναι να κάνει καθένας ένα βήμα προς τον άλλον”, είπε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Η επικύρωση δεν αποτελεί τυπική διαδικασία, το (νέο) γαλλικό κοινοβούλιο οφείλει να εκφρασθεί”, υπενθύμισε , δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Φρανσουά Ολάντ “δεν είναι απομονωμένος” στην Ευρώπη ως προς το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης.

“Στόχος είναι η διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής επενδυτικής στρατηγικής χωρίς ωστόσο την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάθε κράτους μέλους”, είπε, επισημαίνοντας ότι “η ΕΕ δεν έχει χρέος”.

Ο στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ υπενθυμίζει ότι οι Σοσιαλιστές δεσμεύθηκαν να εγγράψουν σε προγραμματικό νόμο την επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία το 2017, αλλά δεν επιθυμούν την ένταξη του χρυσού κανόνα στο Σύνταγμα, όπως θέλει ο Νικολά Σαρκοζί.

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές επιδιώκουν στενή συνεργασία με τη Γερμανία, “αλλά όχι και τη συγκρότηση διευθυντηρίου”, διευκρίνισε ότι Ζαν-Μαρκ Ερό, επισημαίνοντας τη σημασία χωρών όπως η Ιταλία ή η Πολωνία.

Τέλος, εάν εκλεγεί, ο Φρανσουά Ολάντ θα προτείνει στην Αγγελα Μέρκελ “την επικαιροποίηση” της γαλλο-γερμανικής συνθήκης φιλίας με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την υπογραφή της, τον Ιανουάριο 2013, για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύντροφος του Όλαντ τσαντίστηκε γιατί την έκαναν… εξώφυλλο!

Ούτε να δει δεν θέλει η Μέρκελ τον Ολάντ

Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

 

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

75% φόρους στους πλούσιους υπόσχεται ο Όλαντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε