Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επιμένει ο Τραμπ: Το διαγραμμένο tweet και η νέα απαίτηση συγγνώμης

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ένα tweet που ανέβασε και… κατέβασε και άλλο ένα με το οποίο εξαπολύει νέα επίθεση στον θίασο του έργου Hamilton από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο οποίος επιμένει να απαιτεί συγγνώμη από τους ηθοποιός προς τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς.

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πήγε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο θέατρο Richard Rodgers για να δει την παράσταση Hamilton. Την ώρα που έμπαινε στο θέατρο, κάποιοι από το κοινό τον αποδοκίμασαν, ενώ μετά το τέλος της παράστασης, ο πρωταγωνιστής Μπράντον Βίκτορ Ντίξον απευθύνθηκε στον Μάικ Πενς (και ζήτησε να μην αποδοκιμάζεται όταν ξεκίνησαν ξανά τα γιουχαΐσματα) και του ζήτησε ο ίδιος και ο Ντόναλντ Τραμπ εργαστούν για το καλό όλων των Αμερικάνων.

Τα όσα έγιναν προκάλεσαν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, που μέσω twitter “έκραξε” τους ηθοποιούς απαιτώντας να ζητήσουν συγγνώμη από τον αντιπρόεδρο του. Και δεν σταμάτησε στα δυο tweets. Αργότερα ανέβασε κι άλλο ένα, στο οποίο έγραφε: «Ήταν πολύ αγενές και προσβλητικό από το καστ του Hamilton να συμπεριφέρονται έτσι στον σπουδαίο μελλοντικό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και να του κάνουν “κήρυγμα”. Δεν μπορούσε ούτε να απομνημονεύσει τα λόγια!».

Αυτό το tweet λίγη ώρα αφού… ανέβηκε, κατέβηκε. Χωρίς εξήγηση, χωρίς γιατί. Αλλά ακολούθησε ένα άλλο. «Το καστ και οι παραγωγοί του Hamilton, οι οποίοι ακούω είναι εξαιρετικά υπερτιμημένοι, θα πρέπει να απολογηθούν αμέσως στον Μάικ Πενς για την τρομερή συμπεριφορά τους».

Τα… tweets που προηγήθηκαν

“Το Θέατρο πρέπει πάντα να είναι ένας ασφαλής και ιδιαίτερος χώρος. Το καστ του Χάμιλτον ήταν πολύ αγενές χθες το βράδυ απέναντι σε έναν πολύ καλό άνθρωπο, τον Μάικ Πενς. Ζητήστε συγγνώμη!” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Δεν ήταν φυσικά το μοναδικό tweet. Έγραψε κι άλλο ένα: “Ο θαυμάσιος μελλοντικός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς παρενοχλήθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο από τους ηθοποιούς του Χάμιλτον, με τις κάμερες να αστράφτουν. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί!” συνέχισε.

Τι έγινε στο θέατρο

Ο Μάικ Πενς ήταν από τους… “τυχερούς” που βρήκαν εισιτήριο στην πλέον επιτυχημένη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, το μιούζικαλ “Hamilton”. Αλλά μάλλον… μετάνιωσε που πήγε!

Όχι μόνο γιατί αποδοκιμάστηκε από πολλούς (από άλλους επιδοκιμάστηκε) την ώρα που μπήκε στο θέατρο Richard Rodgers για να καθίσει στη θέση του. Αλλά και γιατί μετά το τέλος της παράστασης (και ενώ είχε σηκωθεί για να φύγει ώστε να μην ξαναζήσει αποδοκιμασίες), οι πρωταγωνιστές είχαν να του μεταφέρουν ένα μήνυμα τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τη στιγμή των αποδοκιμασιών

«Ξέρετε έχουμε έναν καλεσμένο στο κοινό σήμερα. Αντιπρόεδρε Πενς σας βλέπω να φεύγετε αλλά ελπίζω να μείνετε λίγο ακόμα» είπε πρωταγωνιστής της παράστασης, ηθοποιός Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, ο οποίος υποδύεται τον Ααρον Μπαρ στο μιούζικαλ με θέμα τους πατέρες του αμερικανικού έθνους.

Όταν μάλιστα κάποιοι από το κοινό άρχισαν να γιουχάρουν ξανά, τους σταμάτησε: «δεν υπάρχει τίποτα να γιουχάρετε κυρίες και κύριοι. Όλοι εδώ μοιραζόμαστε μια ιστορία αγάπης» είπε. Και απευθυνόμενος ξανά στον Μάικ Πενς, συνέχισε: «Έχουμε ένα μήνυμα για εσάς κύριε, ελπίζουμε να μας ακούσετε». Και έβγαλε από την τσέπη του κουστουμιού του ένα χαρτί από το οποίο άρχισε να διαβάζει, ζητώντας από το κοινό να καταγράψει τα πάντα με τα κινητά του και να τα ανεβάσει στα social media. Εκπρόσωπος του θεάτρου είπε ότι ο Πενς στάθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της αίθουσας και άκουσε όλη την ομιλία του Ντίξον.

Μιλώντας εξ ονόματος των πρωταγωνιστών, ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον τόνισε πως ο ίδιος και ο υπόλοιπος θίασος, ελπίζουν ότι παρά τις ανησυχίες τους η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να υπερασπιστεί τις αμερικανικές αξίες.

Ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η παράσταση να εμπνεύσει τον Πενς να εργαστεί για το καλό όλων των Αμερικανών. «Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας».

«Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας», πρόσθεσε ο Ντίξον, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Το “Hamilton” είναι μία μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος υπήρξε το “δεξί χέρι” του στρατηγού Τζορτζ Ουάσινγκτον. Έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε