Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιμένει σε σκληρή γραμμή ο γαλλογερμανικός άξονας

Επιμένει σε σκληρή γραμμή ο γαλλογερμανικός άξονας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2011 | 14:33
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2011 | 09:53

Μετα τη συνάντηση τους οι υπουργοί  Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας Σόιμπλε και Λαγκάρντ ξεκαθάρισαν πως η πρόταση τους για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας πρέπει να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωζώνης χωρίς καμία εξαίρεση ή συμβιβασμό.

Στη  κοινή συνέντευξη Τύπου οι Σόιμπλε και Λαγκάρντ τόνισαν πως δεν υπάρχουν συμβιβαστικές προτάσεις και πως το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας πρέπει να συμφωνηθεί στο σύνολό του.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ''όλα τα σημεία του πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης συνδέονται και κατά συνέπεια πρέπει να συμφωνηθούν στο σύνολο τους.
Με αυτό το τρόπο γύρισε την πλάτη του στις προτάσεις για χαλάρωση του γερμανικού στόχου για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας επισημαίνοντας την ανάγκη θέσπισης συνταγματικής πρόβλεψης στις χώρες μέλη για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Μάλιστα η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε πως στην σύνοδο της 11ης Μαρτίου θα προταθούν συνολικά μέτρα στήριξης.

Διαβάστε επίσης :Bloomberg : Βέτο Ελλάδας και Ιταλίας στην πρόταση της Κομισιόν για θέσπιση ετήσιου στόχου χρέους   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook