Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίσκεψη Ομπάμα στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Επίσκεψη Ομπάμα στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφθηκε σήμερα τον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, στην Δυτική Όχθη.

Τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού της Γεννήσεως ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Η Βασιλική της Γεννήσεως είναι το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εντάχθηκε στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 29 Ιουνίου του 2012, μια απόφαση η οποία είχε επικριθεί από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα μετέβη στην Βηθλεέμ με λιμουζίνα, αντί με ελικόπτερο όπως προγραμματιζόταν αρχικά, λόγω μιας ισχυρής αμμοθύελλας. Αυτό επέτρεψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ να δει από κοντά το ψηλό τείχος ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο οι Παλαιστίνιοι έχουν ονομάσει “τείχος του απαρτχάιντ”, το οποίο χωρίζει την Δυτική Όχθη από το Ισραήλ.

Με απόφασή του στις 9 Ιουλίου του 2004, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έκρινε παράνομο το τείχος αυτό και αξίωνε την κατεδάφισή του, όπως και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όταν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, ο πρόεδρος Ομπάμα αναχώρησε για το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, όπου θα επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην Ιορδανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ικανοποιημένο το Ισραήλ από τις εγγυήσεις του Ομπάμα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

ΒΙΝΤΕΟ: Η Μις Ισραήλ στο δείπνο με τον Ομπάμα! Σαγηνευτική!

Δέσμευση Ομπάμα για την ασφάλεια του Ισραήλ, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ

Στο Ισραήλ ο Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε