Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Γ. Παπανδρέου για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Επιστολή Γ. Παπανδρέου για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον και στον εκπρόσωπο του Κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, επιστολή με την οποία τους κοινοποιεί δήλωση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού επισημάνει ότι στις εργασίες του Συμβουλίου το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή εξετάστηκε «στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής συζήτησης, με τη συμβολή των εκπροσώπων των Ισραηλινών κομμάτων – μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και των εκπροσώπων των Παλαιστινιακών κομμάτων – μελών μας», προσθέτει ότι «μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τις αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, υποβλήθηκε την επομένη δήλωση του Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, η οποία υιοθετήθηκε δια βοής». 

«Όλα τα κόμματα – μέλη μας έχουν εκφράσει την ουσιαστική δέσμευσή τους ώστε να σταματήσει επιτέλους ο τρομερός κύκλος βίας και πόλωσης στη Μέση Ανατολή. Καλούμε όλες τις πλευρές να συμβάλουν στην εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους, δίπλα σε ένα ασφαλές κράτος του Ισραήλ, εντός ενός έτους από σήμερα. Αυτό δεν αποτελεί μόνο επείγουσα προτεραιότητα για την ασφάλεια όλων των λαών της περιοχής, αλλά και ζωτικό παράγοντα για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη», τονίζει στην επιστολή του κ. Παπανδρέου και καταλήγει λέγοντας: «παραμένω πάντοτε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επιστολή Παπανδρέου στους G20 για την παγκόσμια οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε