Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιστρέφει δριμύτερος ο Σίλβιο – Θα είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός!

Επιστρέφει δριμύτερος ο Σίλβιο – Θα είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2013

Ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία θα είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την Corriere della Sera. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Καβαλιέρε- μετά από προσεκτική μελέτη των δημοσκοπήσεων- αποφάσισε ότι είναι απαραίτητη η επάνοδός του για να σώσει το κόμμα και για να αποκτήσει και πάλι νεύρο η πολιτική σκηνή της χώρας.

Απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο για τον Μπερλουσκόνι ν’ απέχει επί μακρόν από την πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες, μελετώντας τις δημοσκοπήσεις, αναλύοντας τα σενάρια για τις εκλογές του 2013, ακούγοντας τα στελέχη του κόμματός του Pdl (Λαός της Ελευθερίας), διάφορους επιχειρηματίες και διεθνείς αξιωματούχους.

Εν τέλει- βοηθούντων των ποσοστών- φέρεται να πήρε την απόφασή του: θα είναι ξανά υποψήφιος για πρωθυπουργός, αφού οι οπαδοί του δεν μοιάζουν ευχαριστημένοι με τον ρόλο του μέντορα, του ανθρώπου που κινεί τα νήματα
παρασκηνιακά και ζητούν έναν πιο άμεσο ρόλο.

Μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο με την δική του παρουσία το κόμμα του θα εξασφάλιζε ένα αξιοπρεπές ποσοστό στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Απόντος του Μπερλουσκόνι, ο Λαός της Ελευθερίας δεν θα συγκέντρωνε περισσότερο από 10%, ενώ με τον διάδοχο του Καβαλιέρε, τον Αντζελίνο Άλφανο υποψήφιο για την πρωθυπουργία και τον Μπερλουσκόνι πρόεδρο του κόμματος, το ποσοστό ανεβαίνει στο 18% και εκτοξεύεται στο 30% σε περίπτωση που υποψήφιος πρωθυπουργός είναι ο ίδιος ο Καβαλιέρε πλαισιωμένος από μια ομάδα νέων στελεχών.

Το ποσοστό μπορεί να μην αρκεί για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα εξασφάλιζε ωστόσο σημαντικό ρόλο για το κόμμα, ιδιαίτερα στα πλαίσια μιας κυβέρνησης συνασπισμού που θα καλούνταν να συνεχίσει την εξυγίανση των δημοσιονομικών της Ιταλίας που ξεκίνησε ο Μάριο Μόντι, ο οποίος εξάλλου ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μετά το 2013.

Η άλλη σκέψη του Μπερλουσκόνι είναι να αλλάξει και το όνομα του κόμματος, ώστε αυτό να θυμίζει περισσότερο το Forza Italia σε συνδυασμό με την δημιουργία μιας ομάδας σαραντάρηδων με την οποία ευελπιστεί να δώσει το στίγμα της νέας του πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ο… Σίλβιο Μπερλουσκόνι! – Κόσμος

Μπερλουσκόνι: «Δεν είναι ύβρις να βγούμε από το ευρώ, ώστε να προχωρήσουμε σε ανταγωνιστική υποτίμηση» – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε