Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επιστρέφει η κατά συρροή δολοφόνος όρκα

Επιστρέφει η κατά συρροή δολοφόνος όρκα
Έχει εμπλακεί σε τρία θανατηφόρα ατυχήματα στο παρελθόν κι όμως οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου πάρκου την ρίχνουν και πάλι στο νερό για επιδείξεις…
Επέστρεψε στις θαλάσσιες επιδείξεις του διάσημου θαλάσσιου πάρκου SeaWorld της Φλόριδας των ΗΠΑ η όρκα δολοφόνος βάρους πέντε τόνων που πέρυσι παρέσυρε μέσα στην πισίνα την πεπειραμένη εκπαιδεύτρια Ντον Μπράνσο, η οποία πνίγηκε – ενώ έχει εμπλακεί και σε άλλα δύο θανατηφόρα ατυχήματα στο παρελθόν.
 
Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου πάρκου δήλωσαν ότι για την υγεία της 30 ετών όρκας με το όνομα Τίλικουμ είναι σημαντικό να συμμετέχει στις επιδείξεις, αλλά ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για τους εκπαιδευτές. Στο εξής, αυτοί δεν θα μπορούν πλέον να μπαίνουν στο νερό μαζί με τα ζώα και θα στέκονται πίσω από μεταλλικές μπάρες στο χείλος της πισίνας, ενώ περιστασιακά μόνο θα χαϊδεύουν ή θα ταΐζουν τις φάλαινες δολοφόνους.
 

Παρόλα αυτά, ο Τίλικουμ φαίνεται να είναι κατά συρροή «δολοφόνος, καθώς συμμετείχε και σε δύο άλλους θανάτους εκπαιδευτών του στο παρελθόν. Ηταν μια από τις τρεις όρκες που είχαν εμπλακεί το 1991 στον θάνατο μιας εκπαιδεύτριας η οποία γλίστρησε και έπεσε στην πισίνα ενός πάρκου στον Καναδά. Ο Τίλικουμ πουλήθηκε τότε στο SeaWorld του Ορλάντο. Το 1999 ένας άνδρας που ξέφυγε από την ασφάλεια για να μείνει εκεί το βράδυ βρέθηκε την επομένη νεκρός από υποθερμία, γυμνός και μελανιασμένος, επάνω στην πλάτη της συγκεκριμένης όρκας.
 
Περιστατικά με μη θανατηφόρες επιθέσεις έχουν σημειωθεί άλλες δύο φορές στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld τα τελευταία χρόνια.
 
Η όρκα (Orcinus orca) είναι γνωστή και ως «δολοφόνος φάλαινα» λόγω της μανίας με την οποία κυνηγά και σκοτώνει μεγάλα ψάρια. Η επιθετική της συμπεριφορά αιτιολογείται από την ανάγκη για επιβίωση στο φυσικό της περιβάλλον.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε