Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επιστρέφει ο δισεκατομμυριούχος! “Ρίχνει” 100 εκατ. δολάρια για τους πρόσφυγες!

Φωτογραφία από forbes.com
Φωτογραφία από forbes.com

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris, ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως, προσφέρθηκε να αγοράσει ένα ή δύο μικρά νησάκια για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Πλέον επιστρέφει με νέα προσφορά, φυσικά με… αντάλλαγμα ένα κομμάτι γης.

Όταν ο Naguib Sawiris είχε κάνει την προσφορά του, για αγορά μικρών νησιών όπου οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να οικοδομήσουν μία κοινότητα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν πάθει… φρενίτιδα. Από την Ελλάδα και την Ιταλία δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

Είμαι πραγματικά δυσαρεστημένος” δήλωσε ο Sawiris, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orascom Telecom Media & Technology, που εδρεύει στο Κάιρο.

Στην συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο μήνα, από το γραφείο του που “βλέπει” το Νείλο, συμπλήρωσε: “Είμαι δυσαρεστημένος επειδή έχουν πρόβλημα. Και έρχεται κάποιος και λέει ότι έχει την λύση και δεν ανταποκρίνονται“.

Πλέον ο δισεκατομμυριούχος προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια και ανθρωπιστική βοήθεια σε όποια κυβέρνηση συνεργαστεί μαζί του για να του παραχωρηθεί μία έκταση γης και να μπορέσει εκεί να δημιουργηθεί μία κοινότητα προσφύγων.

Όποια κυβέρνηση μου δώσει γη, που θα μου επιτρέψει να χτίσω σε αυτή τη γη, θα το κάνω. Θα διαθέσω 100 εκατομμύρια δολάρια“, συνεχίζει ο Naguib Sawiris.

Οψόμεθα!…

Πηγή: forbes.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε