Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επιστρέφει στην Σουηδία η πρέσβειρα της Τουρκίας

Η πρέσβειρα της Τουρκίας στο γραφείο Στοκχόλμης. ΦΩΤΟ REUTERS
Η πρέσβειρα της Τουρκίας στο γραφείο Στοκχόλμης. ΦΩΤΟ REUTERS
Η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Σουηδία, η οποία ανακλήθηκε στην Άγκυρα μετά την ψήφο στο σουηδικό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, θα επιστρέψει σύντομα στη θέση της.

 

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμέντ Νταβούτογλου.
 
Η Ζεργκούν Κορουτούρκ “θα επιστρέψει στην εργασία της αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερο στην αρχή της επόμενης εβδομάδας”, δήλωσε ο Αχμέντ Νταβούτογλου στο CNN Turk.
 
Το σουηδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε στις 11 Μαρτίου πρόταση που αναφέρει ότι “η Σουηδία αναγνωρίζει την γενοκτονία, το 1915, σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Σύρων και Χαλδαίων και των Ελλήνων Ποντίων”, δηλαδή όλων των χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στο έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αυτή την εποχή. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που ανακάλεσε για διαβουλεύσεις την πρέσβειρα στη Στοκχόλμη.
 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θέση που έλαβε η κυβέρνηση της Σουηδίας, που τήρησε αποστάσεις από την απόφαση του κοινοβουλίου. Επιπλέον ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ έδωσε εξηγήσεις στην Άγκυρα, ενέργεια την οποια χαρακτήρισε “πολύ θετική” ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε