Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιτέθηκαν με μαχαίρια στην πλατεία Ταχρίρ, 20 τραυματίες

Επιτέθηκαν με μαχαίρια στην πλατεία Ταχρίρ, 20 τραυματίες
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2011 | 18:00
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2011 | 18:00

Περισσότεροι από 20 είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρια που πραγματοποίησαν εκατοντάδες άτομα ενάντια διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι με μαχαίρια εισήλθαν στην πλατεία Ταχρίρ», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ οι εικόνες προέβαλαν έναν έντονο πετροπόλεμο και πολυάριθμους διαδηλωτές να εκδιώκονται από την πλατεία, η οποία αποτέλεσε το σύμβολο της εξέγερσης κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ αξιώνοντας τη διάλυση των περιβόητων Υπηρεσιών Έρευνας της Κρατικής Ασφάλειας και για να συνεχίσουν τις πιέσεις προς τον στρατό, ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας μετά την αποχώρηση Μουμπάρακ.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές ήταν κατά πάσα πιθανότητα μέλη της Κρατικής Ασφάλειας της Αιγύπτου, ή όργανα της κυβέρνησης.

Οι λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν να κατασκηνώνουν μόνιμα τη νύκτα στην πλατεία Ταχρίρ δήλωσαν πως χθες το βράδυ μία ομάδα από κακοποιά στοιχεία πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον στρατό ότι επιτρέπει στους επιτιθέμενους να εισέλθουν στην πλατεία, παρά την παρουσία των δυνάμεών του και την απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύκτας.

Παράλληλα, το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ συνεδρίασε για πρώτη φορά, με κύρια θέματα τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης
Αίγυπτος: 13 νεκροί, 140 τραυματίες σε συγκρούσεις Χριστιανών με Μουσουλμάνους   Διαδώστε αυτό το άρθρο