Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επιθέσεις καμικάζι στη Μοσούλη – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Καμικάζι πραγματοποίησαν βομβιστικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, τον έλεγχο του οποίου ανέκτησε ο ιρακινός στρατός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας.

Οι επιθέσεις, που έγιναν αργά χθες το βράδυ, είχαν στόχο τη συνοικία Μουτάνα την ώρα που οι κάτοικοι έκαναν τα ψώνια τους για τις διακοπές του Φιτρ, γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.
«Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε μόλις τον σταμάτησε ένας αστυνομικός, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.
Ένας δεύτερος καμικάζι κατάφερε να μπει σε ένα εμπορικό κέντρο και ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε ανάμεσα σε πολίτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας εννέα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και έναν διασώστη. Ένας τρίτος καμικάζι σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς πριν καταφέρει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του.
Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές. Οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τον Ιανουάριο τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης και επιχειρούν τώρα να τους απωθήσουν από την τελευταία περιοχή που ελέγχουν στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η Μοσούλη είναι το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε