Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση 40 κομάντος εναντίον του Ερντογάν – Μάχες σώμα με σώμα – Πως αποτράπηκε ο βομβαρδισμός της Άγκυρας

Επίθεση 40 κομάντος εναντίον του Ερντογάν – Μάχες σώμα με σώμα – Πως αποτράπηκε ο βομβαρδισμός της Άγκυρας

– Με τρία ελικόπτερα από τη Σμύρνη 40 κομάντος επιχείρησαν να βγάλουν από την μέση των Ερντογάν
– Μάχη σώμα με σώμα με 100 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που φρουρούσαν τον Τούρκο πρόεδρο
– Η επιχείρηση βομβαρδισμού της Άγκυρας και η αντίσταση των στρατιωτικών που μπλόκαραν τα μαχητικά

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε τα πρώτα λεπτά του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα μεταξύ κομάντος που προστάτευαν τον πρόεδρο της χώρας, αλλά και κομάντος των πραξικοπηματιών που είχαν εντολή να τον βγάλουν από τη μέση.

Η μάχη εκτυλίχθηκε στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Ταγίπ Ερντογάν, επί έξι ημέρες. Η περιοχή ήταν γνωστή και έτσι οι πραξικοπηματίες έστειλαν μια επίλεκτη ομάδα 40 κομάντος στο ξενοδοχείο. Οι κομάντος είχαν φτάσει στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Ερντογάν με τρία ελικόπτερα από την περιοχή της Σμύρνης.
Όλα δείχνουν όμως ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πληροφόρηση, έτσι την τελευταία στιγμή διέφυγε και κατέφυγε σε κοντινό σημείο, όπου βρισκόταν υπό την προστασία περίπου 100 ανδρών των ειδικών δυνάμεων, πιστών στο καθεστώς.
Ακολούθησε πραγματική μάχη, μάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Ερντογάν είχε διαφύγει.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν καταστροφές από την έκρηξη και σημάδια από τις σφαίρες στο εσωτερικό που μαρτυρούν τη σφοδρότητα της μάχης που εκτυλίχθηκε.

Ήθελαν να βομβαρδίσουν την Άγκυρα

Σε σχεδόν παράλληλο χρόνο εκτυλίχθηκε μια άλλη επιχείριση που έκρινε όπως όλα δείχνουν σε μεγάλο βαθμό το πραξικόπημα.
Μια ομάδα 39 αξιωματικών της αεροπορίας μετέφερε με έξι μεταγωγικά αεροσκάφη βόμβες και πυραύλους στη βάση της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία.
Στόχος τους ήταν να εξοπλίσουν τα βομβαρδιστικά τύπου F4 που στάθμευαν εκεί και στη συνέχεια να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Άγκυρας.
Οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν αρχικά τους φρουρούς και το προσωπικό του αεροδρομίου, κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της βάσης, ωστόσο στρατιωτικοί πιστοί στο καθεστώς τοποθέτησαν οχήματα στον αεροδιάδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα μαχητικά.
Ακολούθησε μάχη και μετά από δύο ώρες οι πραξικοπηματίες παραδόθηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε