Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση Κούρδων σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας, δυο νεκροί

Κούρδοι αυτονομιστές σκότωσαν δύο αστυνομικούς σε επίθεσή τους τη νύχτα σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λιγότερο από ένα μήνα πριν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, στις οποίες αναμένεται άνετη νίκη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άνοιξαν πυρ με τουφέκια εναντίον ενός σκοπού μπροστά στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σιλόπη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Εξέπνευσε επί τόπου. Ένας δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί στο Ντιγιάρμπακιρ.

Το PKK τερμάτισε την εξάμηνη εκεχειρία που είχε κηρύξει το Φεβρουάριο κι έχουν διατυπωθεί φόβοι ότι η βία θα κλιμακωθεί πριν από τις εκλογές. Ο φυλακισμένος ηγέτης του Αμπντουλάχ Οτζαλάν είχε απειλήσει ότι θα ξαναρχίσει ο «πόλεμος» εάν η κυβέρνηση δεν αρχίσει συνομιλίες για τον τερματισμό της 27ετούς σύρραξης μετά από τις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Αστυνομικοί έστησαν σημεία ελέγχου στα προάστια της Σιλόπης και έκαναν έρευνες σε σπίτια στην πόλη ενώ ελικόπτερα έκαναν περιπολίες στην περιοχή αναζητώντας αντάρτες, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Ρόιτερς.

Σε άλλο επεισόδιο άγνωστοι πέταξαν εμπρηστικές βόμβες σε πολυκατάστημα στο Ελαζίγ και ένα ταχυδρομείο στην Μερσίνη. Στην κοντινή πόλη Άδανα υπέστη ζημιές ένα όχημα από μικρή έκρηξη, μετέδωσε το CNN T?rk.

Την περασμένη εβδομάδα το PKK ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα στην οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε άλλος ένας στην Κασταμονή, στην Μαύρη Θάλασσα, μετά από μια προεκλογική συγκέντρωση στην οποία είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε