Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επίθεση Μόντι στη Γερμανία: Θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση

Επίθεση Μόντι στη Γερμανία: Θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2012 | 15:14
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2012 | 15:00

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επέκρινε τις συντηρητικές στο δημοσιονομικό τομέα χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη Γερμανία υποστηρίζοντας πως δεν επέδειξε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

"Είναι φανερό ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ... μια αντίδραση εναντίον της ίδιας της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας που επιβάλλουν", δήλωσε, μέσω σύνδεσης βίντεο, στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Χώρες που βρίσκονται στον πυρήνα του συστήματος, κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν βαθιά, αλλά γρήγορα αυτές τις πλευρές", επισήμανε.

"Το δικό τους καλύτερο προϊόν εξαγωγής, η κουλτούρα της σταθερότητας, κινδυνεύει να υπονομευθεί επειδή δεν ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να περιοριστεί η διάχυση", πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Μόντι ανέφερε ως πιθανά μέτρα το να επιτραπεί στο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης να ανακεφαλαιοποιεί απ' ευθείας τις τράπεζες και να σχηματιστεί μια ευρωπαϊκή "τραπεζική ένωση". Αμφότερα δεν είναι δημοφιλή στο Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα-Ισπανία "γκρεμίζουν" την ευρωζώνη - Τι είπαν στην τηλεδιάσκεψη οι 4 "μεγάλοι"

   Διαδώστε αυτό το άρθρο