Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση Ομπάμα στις αφαλιστικές

Επίθεση Ομπάμα στις αφαλιστικές

Ο Ομπάμα επιτέθηκε μετωπικά στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες για την άρνησή τους να του δώσουν «μία ευθεία απάντηση» γιατί «μαζικά και αυθαίρετα» ανεβάζουν τα επιτόκια στα ασφάλιστρα.

Η κριτική εντάσσεται στην προσπάθειά του να κερδίσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης και των αμερικανών κοινοβουλευτικών στο φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό του νομοσχέδιο για την ασφαλιστική βιομηχανία. Ο πρόεδρος και η υπουργός Υγείας Κάθλιν Σεμπέλιους συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο με τους διευθυντές των τεσσάρων από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες -Atena Inc, Cigna Corp, UnitedHealth Group Inc και Well Point Inc.

«Δεν μπορούσαν να μου δώσουν μία ευθεία απάντηση γιατί αυξάνουν μαζικά και αυθαίρετα τα ασφάλιστρά τους-φθάνοντας έως και το 60% σε ορισμένες Πολιτείες, όπως το Ιλινόις», τόνισε ο Ομπάμα σε διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και το Ιντερνέτ.

«Εάν δεν αναλάβουμε δράση θα συνεχίσουν να το κάνουν», τόνισε. «Οι προτάσεις που έχουμε προωθήσει θα θέσουν τέλους στις χείριστες πρακτικές της ασφαλιστικής βιομηχανίας, θα εξασφαλίσει μικρότερα κόστη για εκατ. Αμερικανούς και θα δώσει στους ανασφάλιστους και στις μικρές επιχειρήσεις την ίδια επιλογή για ιδιωτική ασφάλιση με αυτήν που απολαμβάνουν τα μέλη του Κογκρέσου», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες – προνομιακός στόχος του Ομπάμα για να κατανικήσει τους φόβους του αμερικανικού κοινού για την τελεσφορία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου-τονίζουν πως οφείλουν να αυξήσουν τα ασφάλιστρα για να αντιμετωπίσουν τα εκτοξευμένα κόστη για την υγεία, καθώς όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι σταματούν την κάλυψή τους λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. 

Συνεπώς τα υψηλότερα κόστη θα πρέπει να διανεμηθούν ανάμεσα στο μικρότερο σύνολο των ασφαλισμένων, υποστηρίζουν οι εταιρείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε