Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» Ταλιμπάν, δυο νεκροί

Επίθεση αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» Ταλιμπάν, δυο νεκροί
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2011 | 15:06
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2011 | 15:06

Τουλάχιστον δυο Αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην είσοδο εμπορικού κέντρου της Καμπούλ. Την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Ο καμικάζι ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά όταν τον σταμάτησαν φρουροί στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Kabul City, δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo, σύμφωνα με τον οποίο δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση.

Εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι "τέσσερις καμικάζι έχουν λάβει θέσεις σε διάφορα κτίρια και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας".

Το εμπορικό κέντρο Kabul City, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2005 στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά κέντρα της χώρας, με δέκα ορόφους και με γυάλινα ασανσέρ. Το εμπορικό αυτό κέντρο στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και πλούσιοι Αφγανοί, υπάρχουν πολλά καταστήματα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Safi Landmark Hotel.

Παρά το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η ασφάλεια στην Καμπούλ τα τελευταία δυο χρόνια, η αφγανική πρωτεύουσα παραμένει στόχος επιθέσεων, συνήθως των Ταλιμπάν, εναντίον κυρίως αφγανικών και διεθνών δυνάμεων και ορισμένες φορές εναντίον ξένων πολιτών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο