Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στο Ιράν

Επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στο Ιράν

H επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα εναντίον ενός σιιτικού τεμένους με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.

Η επίθεση σημειώθηκε σε επαρχία του νοτιοανατολικού Ιράν, όπου τα τελευταία χρόνια σημειώνονται πολλές αιματηρές επιθέσεις από σουνίτες αντάρτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Ένας Μπασίτζι (μέλος ισλαμιστικής πολιτοφυλακής) σκοτώθηκε και πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από την επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Σαμπαχάρ, στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, σύμφωνα με το Irna.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «ο τρομοκράτης, που δεν κατάφερε να εισέλθει στο τέμενος, πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε μερικά μέτρα μακριά» και πέθανε επί τόπου.

Στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Πακιστάν και όπου ζουν πολλοί σουνίτες, σημειώνονται τα τελευταία χρόνια αιματηρές επιθέσεις από τους σουνίτες αντάρτες της οργάνωσης Τζουνταλάχ (“στρατιώτες του θεού”).

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι υποστηρίζουν την οργάνωση αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε