Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση με επτά νεκρούς στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στόχος επίθεσης ενόπλων έγινε αποθήκη ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Ισλαμαμπάντ. Επτά άτομα σκοτώθηκαν, δεκάδες φορτηγά και θωρακισμένα οχήματα πυρπολήθηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, 12 βαριά οπλισμένα άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατα και ένα μικρό φορτηγό αυτοκίνητο επιτέθηκαν στην αποθήκη που βρίσκεται στα περίχωρα της πακιστανικής πρωτεύουσας, ανοίγοντας πυρ εναντίον φορτηγών και βυτιοφόρων.

Από την πυρκαγιά που ακολούθησε περίπου 60 φορτηγά και 80 θωρακισμένα οχήματα που καταστράφηκαν. Νοσοκομειακή πηγή ανέφερε ότι σε κεντρικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά πτώματα και πέντε τραυματίες .Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν οδηγοί φορτηγών και βοηθοί τους που αναπαύονταν μέσα στα φορτηγά αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία μετέφεραν τρέιλερ με στρατιωτικά οχήματα στο Αφγανιστάν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση. Ανάλογα περιστατικά με στόχο οχηματοπομπές ανεφοδιασμού των διεθνών δυνάμεων είναι συχνές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα αφγανικά σύνορα και συνήθως είναι έργο Ταλιμπάν του Πακιστάν, συμμάχων της Αλ Κάϊντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε