Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση σε δημοσιογράφο που ασχολείται με τη διαφθορά στην Τροχαία

Επίθεση σε δημοσιογράφο που ασχολείται με τη διαφθορά στην Τροχαία

Ο δημοσιογράφος εκτιμάται οτι δέχθηκε την επίθεση επειδή ασχολήθηκε με θέμα δωροδοκίας στην Τροχαία.

Ο δημοσιογράφος Ρόστισλαβ Σαποσνίκοφ, ο οποίος ίδρυσε και γράφει στην εφημερίδα “Έλεγχος στους Δρόμους”, απήχθη και οδηγήθηκε σε δάσος έξω από το Κίεβο όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια στις 24 Μαρτίου και τώρα νοσηλεύεται, αναφέρει η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πιστεύει πως η επίθεση συνδέεται με την κάλυψη από τον Σαποσνίκοφ του θέματος της δωροδοκίας και άλλων παράνομων πρακτικών στην τροχαία.

Την Παρασκευή, περίπου  100 υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οδηγοί διαδήλωσαν στο Κίεβο, κατηγορώντας την αστυνομία για συγκάλυψη της υπόθεσης και αξιώνοντας την πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους της.

Οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Εσωτερικών, κρατώντας φωτογραφίες του τραυματισμένου δημοσιογράφου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βολόντιμιρ Πολίσγιουκ δήλωσε ότι η αστυνομία διερευνά για την επίθεση και μολονότι σήμερα θεωρεί ότι πρόκειται για ληστεία, θα την επανεξετάσει για να ληφθεί υπόψη πιθανή σχέση με τη δημοσιογραφική δουλειά του Σαποσνίκοφ.

Η δωροδοκία είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική στην Τροχαία της Ουκρανίας. Οι αυτοκινητιστές που πιάνονται να περνούν με κόκκινο γλιτώνουν συνήθως χωρίς κυρώσεις καταβάλλοντας 100 γρίβνες (σχεδόν 10 ευρώ), ενώ αυτοί που πιάνονται να οδηγούν σε κατάσταση μέθης μπορεί να χρειαστεί να καταβάλουν εκατοντάδες ευρ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε