Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επίθεση στα ΜΜΕ από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας

Επίθεση στα ΜΜΕ από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2011 | 08:20

Με τα μέσα ενημέρωσης τα έβαλε η Τζούλια Γκίλαρντ για τα όσα μεταδίδουν για την στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση του Mr. WikiLeaks

Σκληρή επίθεση στα μέσα ενημέρωσης για τους "μύθους" που μεταδίδουν αναφορικά με την στάση της ίδιας και της κυβέρνησής της, έναντι του ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, άσκησε η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ.
 
"Η άποψή μου για τον Ασάνζ και τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματά του δεν σημαίνει κιόλας πως η Αυστραλία θα του στερήσει την βοήθεια που κάθε Αυστραλός πολίτης δικαιούται. Αυτή τη βοήθεια του την παρέχουμε", δήλωσε η κ. Γκίλαρντ, πρόσθεσε, όμως, πως για το θέμα αυτό δεν θα κάνει παραστάσεις στις ΗΠΑ.
 
"Το νομικό σύστημα των ΗΠΑ αφορά τη χώρα της. Όπως εμείς δεν ανεχόμαστε από τις ΗΠΑ και οποιαδήποτε άλλη χώρα να μας δώσουν μαθήματα απόδοσης δικαιοσύνης, ούτε και εμείς μπορούμε να επεμβαίνουμε στα δικά τους θέματα".
 
Η Αυστραλή πρωθυπουργός είπε ακόμα πως είναι λάθος να ταυτίζεται το WikiLeaks με άλλες αποκαλύψεις όπως το watergate.
 
"Εκεί", είπε, "έγινε σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα. Παρουσιάστηκαν στοιχεία. Αντιθέτως το WikiLeaks αποκαλύπτει εκθέσεις και έγγραφα που δεν σημαίνει, απαριτήτως, ότι αντικατοπτρίζουν και την αλήθεια".
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο