Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση στην Goldman Sachs από τον βρετανό πρωθυπουργό

Επίθεση στην Goldman Sachs από τον βρετανό πρωθυπουργό

Επίθεση εναντίον της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, για την οποία υπάρχουν υποψίες για απάτη, εξαπέλυσε

σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, τονίζοντας ότι αν καταδικαστεί θα πρέπει να αποζημιώσει τις τράπεζες και τους βρετανούς φορολογούμενους.

  “Δεν πρέπει ποτέ ξανά να δούμε το είδος των σκανδάλων που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα στην Goldman Sachs”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

“Το τελευταίο σκάνδαλο στην Goldman Sachs μας θυμίζει σε ποιο σημείο έχουμε ακόμα να συμφωνήσουμε σχετικά με τους κανόνες για τις διεθνείς τράπεζες”, πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών. 

“Αν αποδειχθεί ότι αυτό που συνέβη με την Goldman Sachs, ή με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, ήταν κακό, τότε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεων θα πρέπει να καταβληθούν στις βρετανικές τράπεζες, καθώς και στους βρετανούς φορολογούμενους, που είναι οι κυριότεροι μέτοχοι πολλών εξ αυτών”, σημείωσε ο Γκόρντον Μπράουν.

 Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε την Goldman Sachs και έναν υπάλληλο της, τον Φαμπρίς Τουρέ, για εξαπάτηση των επενδυτών της.

Την Τρίτη, οι βρετανικές αρχές εποπτείας (FSA) με τη σειρά τους ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία χαρακτηρίζει τη δίωξη της από την SEC “εντελώς αβάσιμη”. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε