Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση στην Τουρκία με 4 αστυνομικούς νεκρούς

Οι τρεις αστυνομικοί πέθαναν επί τόπου, ενώ ο τέταρτος που είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Τέσσερις τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκε χθες από αγνώστους το αυτοκίνητό τους στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου των αστυνομικών στην περιοχή Ντορτιόλ της επαρχίας Χατάι και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν.

Από την πλευρά τους οι τουρκικες αρχές υπέδειξαν σήμερα τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ως τους δράστες του περιστατικού αυτού, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σε ανακοίνωσή τους, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι αποδίδουν την επίθεση “σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης”, φρασεολογία που χρησιμοποιειται από τις τουρκικές αρχές όταν αναφέρονται στους αντάρτες του PKK.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, από τη μεριά του, έκανε έκκληση, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των τεσσάρων αστυνομικών, στις δυνάμεις ασφαλείας να “καθαρίσουν” την επαρχία Χατάι από τους αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε