Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση στο Λονδίνο: Όλα “δείχνουν” σχέδιο τζιχαντιστών!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μία επίθεση σε αστυνομικό με μαχαίρι έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και άλλη μία στη γέφυρα του Westminster με αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς, σήμαναν συναγερμό στο Λονδίνο και “ξύπνησαν” τις εφιαλτικές μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν τον τρόμο στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Στις 14 Ιουλίου 2016 και ενώ γίνονταν εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο των Γάλλων για την πτώση της Βαστίλης, στη Νίκαια ένας οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε 84 ανθρώπους και τραυμάτισε 65.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 12 νεκροί και 48 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της εφιλατικής νύχτας.

Την ευθύνη των δύο επιθέσεων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να κρύβονται και πίσω από τα σημερινά “χτυπήματα” στο Λονδίνο, μιας και είναι ακριβώς στο ίδιο… μοτίβο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11 Νοεμβρίου 2016, το επίσημο περιοδικό τoυ ISIS περιλάμβανε “μαθήματα” για το πώς γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις με αυτοκίνητο.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε