Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι: Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Βαλέρια Σολεζίν

Επίθεση στο Παρίσι: Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Βαλέρια Σολεζίν

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στη Βενετία η 28χρονη Ιταλίδα κοινωνιολόγος Βαλέρια Σολεζίν που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν, στο Παρίσι.

Η Βενετία λέει το στερνό αντίο στην νεαρή κοπέλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κατάμεστη από πολίτες, παρουσία και του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρζτιο Ματταρέλλα. Το φέρετρο συνόδευσαν στην πλατεία γηραιοί γονδολιέρηδες, οι οποίοι το εναπόθεσαν στο έδαφος, κάνοντας, αμέσως μετά, τον σταυρό τους. Με σεβασμό στις επιθυμίες της οικογένειας, δεν πρόκειται για θρησκευτική τελετή. Συμμετέχουν, όμως, σε αυτή, ένας ιμάμης, ένας καθολικός παπάς και ένας ραβίνος, οι οποίοι πρόκειται να πάρουν τον λόγο.

 

«Δεν θέλω να μισήσω κανέναν. Θέλω να μιλήσω και να σταθώ στο πλευρό των οικογενειών που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πόνο για τον χαμό ενός αγαπημένου τους προσώπου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού», είπε πατέρας της Βαλέρια Σολεζίν.

 

«Δεν θέλω ούτε να απομονώσω την εικόνα της κόρης μου από την ζωή της στο Παρίσι, από την χαρά με την οποία ήθελε να προσμένει το μέλλον. Την αξιοπρέπειά μας την οφείλουμε σε όλες της κοπέλες, σαν την κόρη μας, που ζουν, μελετούν, και δεν παραδίδονται», πρόσθεσε ο Αλμπέρτο Σολεζίν.

 

«Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε ότι η Βαλέρια δεν δολοφονήθηκε εξ ονόματος του Θεού μας, εξ ονόματος της θρησκείας μας, εξ ονόματός μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας της Βενετίας, Μοχάμεντ Αμίν Αλ Αχντάμπ.

Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι απέτισε φόρο τιμής στο φέρετρο της Βαλέρια Σολεζίν, στο δημαρχιακό μέγαρο της Βενετίας, όπου συνάντησε και τους γονείς της. «Ευχαριστούμε την οικογένεια της Βαλέρια Σολεζίν, υπόδειγμα δύναμης και αξιοπρέπειας» έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε