Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση στο υπ. Άμυνας της Υεμένης

Επίθεση στο υπ. Άμυνας της Υεμένης

 Στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, την οποία διοικεί ο γιος του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα και εκτοξευτές ρουκετών στην έδρα του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι στρατιώτες αυτοί εξαπέλυσαν την επίθεση εναντίον του κτιρίου, στο κέντρο της Σαναά, αφού το πολιόρκησαν επί ώρες από το πρωί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι στρατιώτες είχαν φθάσει νωρίς το πρωί στην περιοχή και απέκοψαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, που ανέφεραν ότι ανταλλάχθηκαν σποραδικά πυρά από ελαφρά όπλα πριν από την έναρξη της επίθεσης.

Η εξέλιξη αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στη Σαναά, καθώς μαχητές πιστοί σε έναν ισχυρό φύλαρχο και αντίπαλο του Σάλεχ, τον Σάντοκ αλ Άχμαρ, έκαναν την εμφάνισή τους στο βόρειο τμήμα της υεμενίτικης πρωτεύουσας.
Μετά την επίθεση των δυνάμεων που διοικεί ο στρατηγός Άχμεντ Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ενισχύσεις έφθασαν και αναπτύχθηκαν στην οικία του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για την σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Μέκκα.

Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν στην έδρα της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Εδώ και μία εβδομάδα εκατοντάδες στρατιωτικοί έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους μετά την απόφαση του Χάντι να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον στρατό. Στην πλειοψηφία τους οι στασιαστές ανήκουν σε φυλές και παραμένουν πιστοί στον Σάλεχ, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του έπειτα από 32 χρόνια στην εξουσία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε