Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Επίθεση” στον Καβαλιέρε από την… Μαντόνα!

REUTERS
Η ιταλοαμερικανίδα σταρ δήλωσε πως ο Μπερλουσκόνι είναι «ανίκανος να κυβερνήσει», προκαλώντας σάλο

«Ακατάλληλο να κυβερνήσει την Ιταλία» χαρακτήρισε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η Μαντόνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, δηλαδή στη Βενετία, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της οποίας παρουσίασε την νέα της ταινία «W.E.». Τα σχόλια της ιταλοαμερικανίδας σταρ, που δημοσιεύθηκαν χθες στο περιοδικό «Oggi», προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι εξασφάλιζε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Λίγο αργότερα η Βουλή έδινε την τελική έγκριση στο πακέτο λιτότητας που περιλαμβάνει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων και αλλαγές στη συνταξιοδότηση, ενώ έξω από το κτίριο διαδηλωτές συγκρούονταν με αστυνομικούς.
 
Την περασμένη εβδομάδα το πακέτο, το οποίο υπέστη πολλές αλλαγές λόγω εσωτερικών διαφωνιών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, είχε πάρει το πράσινο φως και από τη Γερουσία. Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα – που εγκρίθηκαν με ψήφους 314 υπέρ και 300 κατά – έχουν στόχο να περιορίσουν το δημόσιο χρέος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 120% έναντι του ΑΕΠ.
 
Εν μέσω όλων αυτών η 53χρονη Μαντόνα στη συνέντευξή της στο ιταλικό περιοδικό ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο ποια είναι η γνώμη της για τον «Καβαλιέρε». «Τι πιστεύω για τον Μπερλουσκόνι; Δεν θα ήθελα να το συζητήσω αυτό τώρα. Ομως ο “Economist” πραγματικά τα έχει πει όλα, έτσι δεν είναι;» απάντησε, αναφερόμενη στο εξώφυλλο του περιοδικού στις 9 Ιουνίου, στο οποίο υπήρχε μια φωτογραφία του Μπερλουσκόνι να μορφάζει με ανοιχτά χέρια και ο προκλητικός τίτλος «Ο άνθρωπος που πήδηξε μια ολόκληρη χώρα». Και παρότι η Μαντόνα είπε ότι θα συζητήσει το θέμα της Ιταλίας αργότερα, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και κατέληξε: «Ο Μπερλουσκόνι είναι ακατάλληλος να κυβερνήσει την Ιταλία».
 
Η παρατήρηση της Μαντόνα προκάλεσε σάλο στην Ιταλία. Δεν είναι βέβαια λίγοι οι Ιταλοί που συμμερίζονται την άποψή της, καθώς το μέγα ερώτημα των ημερών είναι εάν η, αδύναμη λόγω των εσωτερικών τριγμών και έκθετη λόγω πολλών σκανδάλων, κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές που ψηφίσθηκαν και το εάν θα χρειασθεί η λήψη και νέων μέτρων αργότερα προκειμένου να αποφευχθεί μια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία ήδη έχει οδηγήσει τα επιτόκια δανεισμού της χώρας στα ύψη. Η χαοτική και ιδιαίτερα έντονη διαδικασία ψήφισης στο Κοινοβούλιο ανέδειξε τις βαθιές διαφωνίες που υπάρχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις και γέννησε πλήθος ερωτημάτων για το οικονομικό μέλλον της Ιταλίας.
 
Δεν έλειψαν όμως και οι οργισμένες αντιδράσεις από το περιβάλλον του Καβαλιέρε. Ο Κάλο Τζιοβανάρντι, εκ των γραμματέων του γραφείου του ιταλού πρωθυπουργού, έσπευσε να δηλώσει ότι «η άποψη της Μαντόνα δεν μετράει, διότι οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι είναι μια πολυεκατομμυριούχος και ο λαός δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τέτοιους κακομαθημένους πλούσιους». Αφού τα είπε αυτά όμως, συνειδητοποίησε φαίνεται ότι ο Μπερλουσκόνι, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ, είναι ακόμα πιο πλούσιος από την Μαντόνα και προσπάθησε να τα μπαλώσει αλλάζοντας τακτική και κάνοντας επίθεση στη σταρ της ποπ επειδή υποστηρίζει οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
 
Ο Μπερλουσκόνι δεν βρισκόταν στην Ιταλία, καθώς πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος χαρακτήρισε το πακέτο λιτότητας «φιλόδοξο» και πρόσθεσε ότι η υιοθέτησή του είναι«σημαντική για ολόκληρη την Ευρώπη».
 
 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε