Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στους Μερκοζί για την πολιτική τους στην ελληνική κρίση

REUTERS

«Η καθυστέρηση μετέβαλε την κρίση μιας χώρας, που αποτελεί το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, σε ευρωπαϊκή κρίση» δήλωσε ο επικεφαλης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Κατά του διδύμου Μέρκελ-Σαρκοζί, για τις επιλογές τους στην ελληνική κρίση, έβαλαν ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υποψήφιος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη, που παραχωρούν από κοινού στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι η πολιτική δημοσιονομικής αυστηρότητας βλάπτει την Ελλάδα, όπως και όλα τα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης και υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν θα είχε βρεθεί σε τόσο βαθιά κρίση, αν είχε ενεργήσει αποφασιστικά από την αρχή. «Η καθυστέρηση μετέβαλε την κρίση μιας χώρας, που αποτελεί το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, σε ευρωπαϊκή κρίση» δηλώνει χαρακτηριστικά και καταλογίζει ευθύνες στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

    Ο κ. Ολάντ συμφωνεί και προειδοποιεί ότι, χωρίς την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας, η Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα με γενικευμένη ύφεση, ενώ εισηγείται την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων, που θα αποσκοπούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, αλλά και την εισαγωγή του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, προκειμένου να κατευθυνθούν σημαντικά κεφάλαια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Ειδικά για την ανεργία στους νέους, ο κ. Γκάμπριελ κάνει λόγο για «τρομακτικά υψηλά» ποσοστά στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία και παράλληλα προτείνει την εφαρμογή ευρωπαϊκής πολιτικής για την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε