Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση της Β. Κορέας – Στα καταφύγια οι Νοτιοκορεάτες

Εντολή προς τους κατοίκους της νήσου Γιονπιόνγκ – που υπέστη επίθεση με πυρά πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη -να σπεύσουν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, κάτοικοι και δημοσιογράφοι βγήκαν από τα αμπρί μετά την άρση της προειδοποίησης περίπου στις 11:57 [04:57 ώρα Ελλάδας], αφού η προειδοποίηση αποσύρθηκε.

Τα αίτια που εκδόθηκε η εντολή δεν έγιναν επίσημα γνωστά από το στρατό, ωστόσο το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι υπήρξαν πυρά πυροβολικού κοντά στην περιοχή. Επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού, το Yonhap ανέφερε ότι “ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού στη νήσο” και ότι “υπήρξαν ‘ενδείξεις ότι σημειωνόταν βομβαρδισμός'”.

Εκατοντάδες πολίτες που κατοικούν στη νήσο την εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες. Η Γιονπιόνγκ, σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τη Βόρεια Κορέα, έχει περίπου 1.300 μόνιμους κατοίκους. Η εντολή αυτή εκδόθηκε ενώ ήδη λαμβάνουν χώρα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα.

Στο μεταξύ το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της βουλής της Βόρειας Κορέας Τσόε Τάε Μποκ θα επισκεφθεί την Κίνα από την Τρίτη ως το Σάββατο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε