Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιτυχής η εκτόξευση του Falcon 9

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα εκτοξεύτηκε επιτυχώς ο πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρίας SpaceX.

Πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του, η οποία θεωρείται ως μία κρίσιμη δοκιμή για την ανάπτυξη εμπορικών πυραύλων.

Η εκτόξευση έγινε στις 14:35 (21:35 ώρα Ελλάδας) από τη βάση της αμερικανικής αεροπορίας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Είχε προβλεφθεί να γίνει σε περιθώριο τεσσάρων ωρών μεταξύ 15:00 ώρα Γκρίνουιτς (11:00 τοπική ώρα και 18:00 ώρα Ελλάδας) και 19:00 ώρα Γκρίνουιτς (22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο διαχωρισμός μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου ορόφου του λευκού πυραύλου, μήκους 54,9 μέτρων, εκτυλίχθηκε ομαλά, αναφέρει η εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της.

“Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο για τη SpaceX και τις εμπορικές διαστημικές πτήσεις”, είχαν δηλώσει αξιωματούχοι της επιχείρησης πριν από την εκτόξευση.

“Ο κύριος σκοπός μας είναι να συλλέξουμε όσα περισσότερα δεδομένα είναι δυνατό στη διάρκεια της πτήσης. Θα είναι πραγματικά καλό αν μπορέσουμε να φθάσουμε την επίγεια τροχιά αλλά θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν μόνο ο πρώτος από τους δύο ορόφους του πυραύλου, που διαθέτει εννέα κινητήρες, λειτουργήσει καλά”, πρόσθεσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε