Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Επιτυχής” η επέμβαση της Κριστίνα Κίρσνερ

“Επιτυχής” η επέμβαση της Κριστίνα Κίρσνερ

Πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς και υποβάλλεται σε επέμβαση. Δεκάδες υποστηρικτές της βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, η οποία έχει προσβληθεί από καρκίνο του θυρεοειδούς, “ήταν επιτυχής”, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

    Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Εκπρόσωπος της προέδρου αναμενόταν να ενημερώσει τους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Austral, στο οποίο υποβλήθηκε στην επέμβαση η Φερνάντες, στο Πιλάρ, περίπου 28 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ υποβλήθηκε σε μια επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο θυρεοειδή σήμερα, μερικούς μήνες αφότου επανεξελέγη για την δεύτερή της 4ετή θητεία, την 23η Οκτωβρίου.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την διάγνωση, αφού ο καρκίνος από τον οποίο έχει προσβληθεί εντοπίστηκε σε τακτική ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε πριν από το τα Χριστούγεννα. Οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι η 58χρονη πρόεδρος έχει πάνω από 90% πιθανότητες αποθεραπείας.

  Η διάγνωση προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στη χώρα όπου η Εύα Περόν –σύζυγος του Χουάν Περόν, γνωστή ως Εβίτα– εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο λατρείας μεγάλου μέρους του πληθυσμού δεκαετίες μετά το θάνατό της από καρκίνο σε ηλικία 33 ετών. Όπως και η Περόν, η Φερνάντες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις προσπάθειές της να βοηθήσει όσους πλήττει η ανέχεια στην Αργεντινή.

 

Η 58χρονη Φερνάντεζ διανύει την δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος της Αργεντινής, μετά την νίκη της στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο καρκίνος δεν έχει κάνει μεταστάσεις και δεν έχει επηρεάσει τους λεμφαδένες της προέδρου.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “Δύναμη Κριστίνα”, δεκάδες υποστηρικτές της προέδρου –που την υποστήριξαν μετά το θάνατο, το 2010, του συζύγου και προκατόχου της Νέστορ Κίρσνερ–συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πιλάρ, περίπου 45 χλμ. βόρεια του Μπουένος Άιρες.

    “Αρχίσαμε μια δέηση χθες με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Υποστηρίζουμε την πρόεδρό μας. Την υποστηρίζουμε”, δήλωσε μια 50χρονη γυναίκα που βρισκόταν εκεί.

    Ο αντιπρόεδρος Αμάντο Μπούντου θα αντικαταστήσει την Κίρσνερ στην διάρκεια της 20ήμερης αδείας της από την άσκηση των καθηκόντων της.

    Είναι μια από τους αρκετούς ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο — ανάμεσά τους ο Ούγο Τσάβες, πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Φερνάνδο Λούγο, πρόεδρος της Παραγουάης, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσάβες: «Μήπως οι ΗΠΑ μας βγάζουν τον καρκίνο;» – Κόσμος

Συγκινημένη η πρόεδρος της Αργεντινής από την υποστήριξη του λαού και ομολόγων της – Κόσμος

Σοκαρισμένη η Αργεντινή: πάσχει από καρκίνο η Κίρσνερ – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε