Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επιβεβαίωση OnAlert.gr : Κοίτασμα – μαμούθ στην Κύπρο

Επιβεβαίωση OnAlert.gr : Κοίτασμα – μαμούθ στην Κύπρο

Εως και 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια υπολογίζονται οι ποσότητες του φυσικού αερίου που βρέθηκαν στο περίφημο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι εργασίες της πλατφόρμας “Όμηρος” της Νoble Εnergy στο “Οικόπεδο 12” της κυπριακής ΑΟΖ θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου και στις 18 Νοεμβρίου (δύο ακριβώς μήνες μετά την αγκυροβόληση στο συγκεκριμένο οικόπεδο) αυτή θα ξεκινήσει τη μετακίνησή της προς το Ισραήλ.

Εξ άλλου, στα 10 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου υπολογίζουν το περιεχόμενο του κοιτάσματος “Αφροδίτη” στο “Οικόπεδο 12” οι ειδικοί της Νoble Εnergy, σύμφωνα με τις προτελευταίες εκτιμήσεις, με βάση τις μετρήσεις που έγιναν στο φρεάτιο, σε σχετικά πολύ μικρή απόσταση από το φλοιό του κοιτάσματος. Θα ακολουθήσουν νέες μετρήσεις τις αμέσως επόμενες μέρες όταν ολοκληρωθεί η γεώτρηση και θα γίνουν συμπληρωματικές μετρήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το φυσικό αέριο κοστολογείται σε mBtu (millions British thermal unit) και το υπολογιζόμενο απόθεμα αντιστοιχεί με περίπου 10 δισ. mBtu.

Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές πώλησης στα χρηματιστήρια, η τιμή μονάδας του mBtu είναι 3,8 δολάρια. Δηλαδή, η αξία του φυσικού αερίου είναι 38 δισ. δολάρια στη διεθνή αγορά.

Πριν από 6 ημέρες το NewsIt.gr και το OnAlert.gr αποκάλυψαν τα νούμερα αυτά που αλλάζουν τις ισορροπίες στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης : Οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια το κοίτασμα στην Κύπρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε