Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επτά έως δέκα μήνες θα χρειαστούν για την ανέλκυση του Concordia

Επτά έως δέκα μήνες θα χρειαστούν για την ανέλκυση του Concordia
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2012 | 23:27
Πρώτη δημοσίευση: 29.01.2012 | 18:39

Από τη στιγμή που θα ανατεθεί το έργο αυτό σε κάποια εταιρεία, δήλωσε σήμερα ο Φράνκο Γκαμπριέλι, ο αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό της καταστροφής.

Η Costa Crociere, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, ετοιμάζεται να ζητήσει προσφορές από τις ελάχιστες εταιρείες σε όλο τον κόσμο οι οποίες είναι σε θέση να αναλάβουν την επιχείρηση αυτή. Οι εταιρείες με τη σειρά τους, εφόσον ενδιαφέρονται, θα απαντήσουν ετοιμάζοντας ένα σχέδιο ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου.

"Αυτά τα δύο βήματα θα πρέπει να διαρκέσουν περίπου δύο μήνες. Κατόπιν, λαμβάνοντας υπόψη και τους εμπόδια που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, θα χρειαστούν επτά με δέκα μήνες για την ανέλκυση", είπε ο Γκαμπριέλι.

Το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων διακόπηκαν γιατί το κρουαζιερόπλοιο άρχισε να κινείται. Ο Γκαμπριέλι χαρακτήρισε "φυσιολογικό" αυτό το φαινόμενο και είπε ότι οφείλεται "στην άμπωτη ή σε κύματα".

Το Concordia, που κανονικά κινείται κατά 2 με 3 χιλιοστά ανά ώρα, τη νύχτα μετακινήθηκε κατά περίπου 3,5 εκατοστά καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα. Ο Γκαμπριέλι τόνισε πάντως ότι οι ιταλικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις έρευνες μόλις αυτό καταστεί δυνατόν, διαβεβαιώνοντας ότι θεωρεί "ηθική υποχρέωση να δοθούν οι σοροί στις οικογένειες". Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαρχίας Γκροσέτο οι αγνοούμενοι του ναυαγίου ανέρχονται σε 16.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο