Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επτά νεκροί από έκρηξη σε ξενοδοχείο της Πλάγια δελ Κάρμεν

Επτά νεκροί από έκρηξη σε ξενοδοχείο της Πλάγια δελ Κάρμεν
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.11.2010 | 08:05
Πρώτη δημοσίευση: 15.11.2010 | 01:51

Στους επτά έφτασε ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη φυσικού αερίου σε ξενοδοχείο στο ανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με νέο απολογισμό.

Πέντε Καναδοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες το πρωΐ από έκρηξη φυσικού αερίου, που οφείλεται σε ατύχημα, σε ξενοδοχείο στο παραθεριστικό θέρετρο της Πλάγια δελ Κάρμεν στο ανατολικό Μεξικό, η οποία προκάλεσε τον θάνατο και δύο μεξικανών εργαζομένων, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.
Εικόνες καταστροφής στο τουριστικό θέρετρο - ΦΩΤΟ REUTERS
Εικόνες καταστροφής στο τουριστικό θέρετρο - ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Φρανσίσκο Αλόρ, γενικός εισαγγελέας στην πολιτεία Κιντάνα Ρόο, δήλωσε στο Reuters ότι από την έκρηξη τραυματίσθηκαν επίσης 15-20 άτομα.

Συγκλονισμένοι τουρίστες και εργαζόμενοι από την τραγωδία - ΦΩΤΟ REUTERS
Συγκλονισμένοι τουρίστες και εργαζόμενοι από την τραγωδία - ΦΩΤΟ REUTERS

«Έχουμε επτά νεκρούς: πέντε Καναδούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, και δύο Μεξικανούς, οι οποίοι εργάζονταν στο ξενοδοχείο Princess», τόνισε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Μιλένιο ο εισαγγελέας της Κιντάνα Ρόο, Φρανσίσκο Αλόρ Κεσάδα, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο.
 
Οι πέντε Καναδοί, θύματα της έκρηξης, είναι τουρίστες, ενώ τα άλλα δύο θύματα είναι τουριστικός σύμβουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου, τόνισε ο ειαγγελέας.
 
Η αρχική ανακοίνωση για τέσσερις νεκρούς καναδικής καταγωγής αυξήθηκε μετά τον θάνατο ενός βαρια τραυματισμένου Καναδού. Άλλα δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων επτά Καναδοί, και δύο Αμερικανοί, τραυματίσθηκαν από την έκρηξη και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Πλάγια δελ Κάρμεν, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τη ζώνη γύρω από το ξενοδοχείο.
 
Στον τόπο έσπευσαν αντιπρόσωποι του καναδικού προξενείου.
 
Σύμφωνα με την εισαγγελία η έκρηξη οφείλεται σε συγκέντρωση φυσικού αερίου στο υπόγειο του κτηρίου, σε μία έκταση περίπου 120 μ2. Ο διάδρομος του ξενοδοχείου είχε κατασκευασθεί σε μία πράσινη περίμετρο και τα αέρια που δημιουργήθηκαν από τα οργανικά απορρίμματα είχαν συγκεντρωθεί υπό υψηλή πίεση, εξήγησε ο Κεσάδα.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο