Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επτά οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Η ανακάλυψη μιας μητέρας και του γιού της που έχασαν τη ζωή τους από πτώση βράχων ανέβασε στους επτά τον αριθμό των νεκρών από ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία.

Ο απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δυτική Ιαπωνία έφτασε σήμερα τους επτά νεκρούς και έξι αγνοούμενους, μετά την ανακάλυψη μιας μητέρας και του μικρού γιου της που σκοτώθηκαν στο σπίτι τους από πτώση βράχων.

“Βρήκαμε τη μητέρα και το αγοράκι, όμως υπέκυψαν στο νοσοκομείο”, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στην νομαρχία Σιμάν. “Ήταν δίπλα-δίπλα, καταπλακωμένοι από ένα βράχο”.

Το άλλο παιδί της οικογένειας, ένα 11χρονο κορίτσι, βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού, στο οποίο σκοτώθηκαν η 37χρονη μητέρα της και ο 7χρονος αδελφός της.

Στη γειτονική νομαρχία της Χιροσίμα, μια 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θαμμένη κάτω από τη λάσπη που κατέκλυσε το σπίτι. Δύο άλλες ηλικιωμένες γυναίκες είχαν σκοτωθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παρασυρμένες από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν.

Στην πόλη Κάνι (κεντρική Ιαπωνία), ένα ποταμός που υπερχείλισε παρέσυρε 28 φορτηγά και 20 επιβατικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ μιας μεταφορικής εταιρείας.

“Όλα τα οχήματα θα πάνε για παλιοσίδερα, η ζημιά φτάνει περίπου τα 300 εκατομμύρια γεν (2,6 εκατ. ευρώ)”, δήλωσε ο Ριούτζι Σακάι, εκπρόσωπος της εταιρείας Tougi Transport. “Δεν περιμέναμε τέτοιας έκτασης πλημμύρα διότι δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση.

Ο στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα και πλοία για να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι παγιδεύτηκαν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων που κατέκλυσαν τους αγρούς και κατοικημένες περιοχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε