Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρευνα για διαφθορά από την αστυνομία σε πρώην πρωθυπουργό

Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν θα αποτελέσει αντικείμενο αστυνομικής έρευνας ως ύποπτος για παράνομες δραστηριότητες σε μια υπόθεση χρηματοδότησης κόμματος.
 

Αυτό αποφάσισε σήμερα το κοινοβούλιο ακολουθώντας τη σύσταση υψηλόβαθμού δικαστικού.
 
“Η επιτροπή (του κοινοβουλίου που εξετάζει το θέμα) ζήτησε από τον εισαγγελέα να ζητήσει από την αστυνομία να ανοίξει έρευνα για την υπόθεση, δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής Τίμο Τουοβίνεν.
 
Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο καγκελάριος της δικαιοσύνης Γιάακο Γιόνκα, ο ρόλος του οποίου είναι να εποπτεύει τη νομιμότητα των ενεργειών των υπουργών, είχε συστήσει στο κοινοβούλιο να ανοίξει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Βανχάνεν.
 
Ο Βανχάνεν, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούνιο, μπορεί να είχε βρεθεί στο κέντρο σύγκρουσης συμφερόντων, σύμφωνα με τον Γιόνκα.
 
Ενω ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης, ο Βανχάνεν είχε αναμιχθεί στην απόφαση για τη χρηματοδότηση, για την περίοδο 2006-2009, της Ομοσπονδίας της νεολαίας της οποίας είχε διατελέσει πρόεδρος και η οποία συνδέεται στενά με το κόμμα του Κέντρου του οποίου ήταν τότε ηγέτης.
 
Η Ομοσπονδία είχε καταβάλει πάνω από 23.000 ευρώ για την αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του Βανχάνεν το 2006.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε