Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρευνα για τη σφαγή των 72 ανθρώπων ζητά ο ΟΗΕ

Έρευνα για τη σφαγή των 72 ανθρώπων ζητά ο ΟΗΕ

Η Υπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Νάβι Πίλεϊ, ζήτησε από το Μεξικό τη διενέργεια μιας “ανεξάρτητης έρευνας” σχετικά…

…με τη σφαγή 72 παράνομων μεταναστών, που βρέθηκαν νεκροί στο κρατίδιο Ταμαουλίπας (βορειο-ανατολικά) κοντά στα σύνορα της χώρας με το Τέξας.

“Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένη από τις δολοφονίες αυτές, που θέτουν ένα ακόμα πρόβλημα στην ήδη σοβαρή κατάσταση των μεταναστών” στο Μεξικό, ανέφερε η κ. Πίλεϊ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ζητά από τις μεξικανικές αρχές “να οργανώσουν επειγόντως μια έρευνα σε βάθος, ανεξάρτητη και ξεκάθαρη για τις δολοφονίες αυτές και ταυτόχρονα να προστατέψουν την αξιοπρέπεια των θυμάτων , να τα αναγνωριστούν και να σταλούν τα πτώματά τους στις οικογένειές τους.

Τα πτώματα των παράνομων Λατινοαμερικάνων αποκαλύφθηκαν μετά από αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση κατά των δραστών της σφαγής, που θεωρείται η πλέον αιματηρή στο Μεξικό.

Στο Μεξικό, ο πόλεμος των αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών έχει στοιχίσει έως σήμερα τη ζωή σε 28 χιλιάδες άτομα μετά από το 2007, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε