Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρευνα για την επίθεση στον Κάρολο – Βομβαρδισμένο τοπίο το Λονδίνο

«Καινούργιο» το έκαναν το αυτοκίνητο του πρίγκιπα!

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας δέχεται τέτοια επίθεση. Ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για απαράδεκτο επεισόδιο και η αστυνομία δεσμεύτηκε να ξεκινήσει έρευνα.

Η λιμουζίνα που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, έγινε στόχος επίθεσης από εξαγριωμένους φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Η λιμουζίνα που μετέφερε το πριγκιπικό ζεύγος. Εμφανή τα σημάδια της επίθεσης
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «σοκαριστικά και απαράδεκτα» τα επεισόδια και εξέφρασε την ανησυχία του για τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας για την προστασία της βασιλικής οικογένειας που επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν την λιμουζίνα, η οποία μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.
Το Λονδίνο την επομένη των επεισοδίων - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο, προσπαθώντας να σπάσουν τα τζάμια του χωρίς να τραυματιστούν οι επιβάτες του, οι οποίοι ωστόσο σοκαρίστηκαν εμφανώς.
Σπασμένος τηλεφωνικός θάλαμος με φόντο το Big Ben - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι ένας σημαντικός αριθμός διαδηλωτών είναι αποφασισμένοι να καταφύγουν στη βία και να καταστρέψουν περιουσίες και η πλήρης ισχύς του νόμου θα εφαρμοστεί σε αυτούς.
Κτίριο στο κεντρικό Λονδίνο που δέχτηκε επίθεση - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας τόνισε πως οι αρχές είχαν ελέγξει την διαδρομή λίγα μόνο λεπτά πριν περάσει από εκεί η βασιλική λιμουζίνα, αλλά ξαφνικά η κατάσταση άλλαξε ριζικά.
Τι να θέλει να «πει» η κορδέλα; - ΦΩΤΟ REUTERS
Και ενώ το Λονδίνο θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο μετά τα επεισόδια της Πέμπτης, οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, ακόμη και τώρα που το νομοσχέδιο πέρασε -έστω και οριακά- από τη Βουλή. Το επίμαχο σχέδιο νόμου προβλέπει αύξηση διδάκτρων από τις 3.000 στις 9.000 λίρες ετησίως και στάθηκε αιτία να διχαστεί η κυβέρνηση συνασπισμού.

Η Κλερ Σόλομον, πρόεδρος του σωματείου των φοιτητών του University of London, απέδωσε τα επεισόδια στις προκλήσεις από μία βίαιη μειονότητα μέσα στις τάξεις του αστυνομικού σώματος και πρόσθεσε πως «αυτό απλώς θα συνεχίζεται αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις περικοπές στην εκπαίδευση, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες, στις συντάξεις, στο στεγαστικό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε