Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρευνα για την σύγκρουση των τρένων στην Ολλανδία – 20 σοβαρά τραυματίες

Έρευνα για την σύγκρουση των τρένων στην Ολλανδία – 20 σοβαρά τραυματίες

Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές στην Ολλανδία για τα αίτια της χθεσινής σύγκρουσης δύο τρένων. Περίπου 20 οι σοβαρά τραυματίες

Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και περίπου 20 «σοβαρά», από τη μετωπική σύγκρουση χθες Σάββατο μεταξύ δύο επιβατικών τρένων κοντά στο Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία επιτήρησης σιδηροδρόμων, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια του ατυχήματος.

«Υπάρχουν περίπου 60 τραυματίες, από τους οποίους 15 με 20 είναι σοβαρά, αλλά δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Εντ Κρασέφσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

   Σύμφωνα με το πρακτορείο ANP, ο αριθμός των πιο σοβαρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 56, δεκατρείς από τους οποίους είναι σε «πολύ» κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά, τουλάχιστον 125 επιβάτες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα και εκχυμώσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

   Τα δύο τρένα, που μόλις είχαν αναχωρήσει από τους σταθμούς Άμστερνταμ-Κέντρο και Άμστερνταμ- Σλότερνταϊκ, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 50 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Σύμφωνα με μαρτυρίες η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή.

   Ο Κρασέφσκι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο περίπου στις 21:50 τοπική ώρα (22:50 ώρα Ελλάδας) ότι όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από τα δύο τρένα και ότι η αστυνομία μπορεί να ξεκινήσει να ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, που μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά.

   Χθες, στις 18:30 τοπική ώρα, δύο τρένα, ένα εξπρές και ένα που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, συγκρούστηκαν μετωπικά σε μια γέφυρα που βρίσκεται μεταξύ του κεντρικού σταθμού του Άμστερνταμ και του σταθμού Σλότερνταϊκ, σύμφωνα με την Μπάμπετ Φερστάπεν, εκπρόσωπο της ProRail, της εταιρείας που διαχειρίζεται τους ολλανδικούς σιδηροδρόμους.

   Εξαιτίας της σύγκρουσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ του κεντρικού σταθμού του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Σίπχολ τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκρούστηκαν τρένα κοντά στο Άμστερνταμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε