Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έρευνα για τις υποκλοπές και σε νεκρούς στην Βρετανία

REUTERS
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε σήμερα να πραγματοποιηθεί επίσημη έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνημάτων από δημοσιογράφους στον οργανισμό News International του Ρούπερτ Μέρντοκ, το οποίο έχει προκαλέσει οργή στη Βρετανία.
“Πρέπει να γίνει μια έρευνα, πιθανόν περισσότερες έρευνες, γι’ αυτό που συνέβη”, δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο. Ο κόσμος έχει “εξοργιστεί” από την υπόθεση, στην οποία δημοσιογράφοι φέρεται ότι παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο ενός κοριτσιού το οποίο είχε απαχθεί και αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε δολοφονηθεί.
 
Η κυβέρνηση δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να πραγματοποιήσει έρευνα αφότου οι κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές που διατυπώνονται εναντίον της μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικης ταμπλόιντ εφημερίδας “News of the World” αφορούν πλέον όχι μόνο πολιτικούς και διασημότητες, αλλά και θύματα εγκλημάτων.
 
Οι βρετανοί βουλευτές θα πραγματοποιήσουν αργότερα σήμερα έκτακτη συζήτηση για το σκάνδαλο, το οποίο έχει προκαλέσει αιτήματα για την παραίτηση μιας διευθύντριας του ομίλου του Μέρντοκ. Βουλευτές ενδέχεται να ζητήσουν ένα εθνικό μποϊκοτάζ της “News of the World” έως ότου παραιτηθεί η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια της εφημερίδας, έμπιστη του Μέρντοκ και φίλη του πρωθυπουργού Κάμερον.
 
Συγγενείς ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο δήλωσαν ότι η αστυνομία τους είπε ότι φωνητικά μηνύματά τους μπορεί να είχαν υποκλαπεί από την κυριακάτικη εφημερίδα.
 
Ο Γκρέιαμ Φουλκς, ο γιος του οποίου, ο Ντέιβιντ, ήταν ένας από τους 52 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC πως η αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί του αφού βρήκε τα προσωπικά του τηλέφωνα σ’ ένα κατάλογο, στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποκλοπές.
 
Ο Φουλκς είπε ότι μετά τις εκρήξεις του 2005, η οικογένειά του δεν είχε νέα του Ντέιβιντ “για αρκετές ημέρες”.
 
“Χρησιμοποιούσαμε μανιωδώς το τηλέφωνο προσπαθώντας να μάθουμε πληροφορίες για τον Ντέιβιντ και για το πού μπορεί να ήταν και … μιλούσαμε για πάρα πολύ προσωπικά θέματα και η σκέψη ότι αυτοί οι τύποι μπορεί να άκουγαν τις συνομιλίες μας είναι απλώς φρικτή”, δήλωσε.
 

Έκαναν υποκλοπές ακόμη και σε νεκρούς!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε