Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερευνα για το χάος στις πτήσεις στο Χίθροου

Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας, μετά το χάος που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις, και καθήλωσαν εκατοντάδες αεροσκάφη στο έδαφος σε ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Της έρευνας θα ηγηθούν ειδικοί, ανάμεσά τους πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι αμερικανικών, καναδικών και ευρωπαϊκών αεροδρομίων, οι οποίοι “θα έχουν πλήρη ελευθερία για να εξετάσουν τα γεγονότα και να κάνουν συστάσεις”, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία ΒΑΑ.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί “στο τι δεν λειτούργησε στο Χίθροου και θα εξετάσει την δυνατότητές μας να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κακοκαιρία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΒΑΑ Κόλιν Μάθιους.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων το περασμένο σαββατοκύριακο στη Βρετανία το αεροδρόμιο του Χιθροου παρέλυσε και χιλιάδες επιβάτες παρέμειναν επί μέρες στους τερματικούς σταθμούς περιμένοντας την πτήση τους. Οι πτήσεις επανήλθαν σχεδόν στο κανονικό τους πρόγραμμα χθες Πέμπτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε