Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρευνα για βουλευτή που βρέθηκε σε πάρτι “ΝΑΖΙ”

Έρευνα για βουλευτή που βρέθηκε σε πάρτι “ΝΑΖΙ”

 Η γαλλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του βρετανού βουλευτή των Συντηρητικών Έινταν Μπάρλεϊ, ο οποίος πήρε μέρος σε μία βραδιά “Ναζί” που διοργανώθηκε σε ένα εστιατόριο στις γαλλικές Άλπεις.

“Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε χθες”, δήλωσε ο εισαγγελέας της Άλμπερτβιλ Πατρίκ Κινσί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σκάνδαλο ξέσπασε αρχικά στη Βρετανία, με αποτέλεσμα ο Μπάρλεϊ, 32 ετών, να χάσει τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα του υπουργού Μεταφορών.

Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από έναν θαμώνα του εστιατορίου όπου διοργανώθηκε η βραδιά, αναγνωρίστηκε μεταξύ άλλων ένας άνδρας ντυμένος με τη στολή των Ναζί. Εξάλλου μία φωτογραφία τον δείχνει μπροστά στην είσοδο του εστιατορίου να κάνει χιτλερικό χαιρετισμό φορώντας τη στολή, η οποία έφερε και τον αγκυλωτό σταυρό.

Ο Μπάρλεϊ εξέφρασε με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter “τη βαθιά του θλίψη για όσα συνέβησαν”, ενώ παραδέχθηκε ότι “η συμπεριφορά των καλεσμένων του ήταν προφανώς ανάρμοστη”, όπως έγραψαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

“Λυπάμαι βαθιά για τη ζημιά που προκάλεσα”, πρόσθεσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδα The Telegraph.

Το εστιατόριο Val-Thorens όπου διοργανώθηκε μία βραδιά με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει μήνυση. Ο Ζουλιέν Αντρέ, δικηγόρος του εστιατορίου, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό του εστιατορίου ζήτησε από τον θαμώνα που έφερε τον αγκυλωτό σταυρό να τον αφαιρέσει, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης SOS Racisme (ΣΟΣ Ρατσισμός) ότι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν χιτλερικά τραγούδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε