Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έρευνα του FBI στο σπίτι της ερωμένης του Πετρέους – Έξαλλη η σύζυγός του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φύλλο και φτερό έκαναν οι πράκτορες του FBI το σπίτι της γυναίκας με την οποία διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό ο (πρώην πια) γενικός διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους.

Δεκάδες πράκτορες του FBI βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλα Μπρόντγουελ στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το CBS. Η εφημερίδα Charlotte Observer έγραψε ότι εξέτασαν με ανιχνευτές τα πατώματα, ενώ δημοσιογράφος του WCNC έγραψε στο twitter ότι οι αστυνομικοί έμειναν τουλάχιστον δύο ώρες στο σπίτι.

Η Μπρόντγουελ, βιογράφος του Πετρέους, δεν έχει εμφανιστεί στο σπίτι της, από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Ένας από τους γείτονές της, ο Εντ Γουίλιαμς, μιλώντας στο NBC, τόνισε πως η Μπρόντγουελ, ο σύζυγος και οι δύο γιοι τους βρίσκονται σε ένα μέρος που κρατείται μυστικό και είναι καλά.

Η σχέση της Μπρόντγουελ με τον Πετρέους ξεκίνησε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της CIA, τον Σεπτέμβριο του 2011 και έληξε πριν από τέσσερις μήνες.
Η σχέση τους ήρθε στο φως μετά την καταγγελία της Τζιλ Κέλεϊ, οικογενειακής φίλης των Πετρέους, πως δεχόταν απειλητικά μηνύματα από την Μπρόντγουελ. «Κάτω τα χέρια σου από τον άντρα μου» φέρεται να της είχε πει, καθώς η Μπρόντγουελ πίστευε πως ο Πετρέους είχε σχέση και με την Κέλεϊ.
Όλα αυτά ενώ επισήμως, ο πρώην αρχηγός της CIA δεν έχει πει κουβέντα. Εξέφρασε τη λύπη του για την υπόθεση, μέσω του φίλου και πρώην εκπροσώπου του, Στιβ Μπόιλαν.
Ντέιβιντ Πετρέους - Πόλα Μπρόντγουελ
«Λυπάται από πολλές πλευρές, δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο τον έχει πλήξει, την οικογένειά του, και σε κάποιο βαθμό, τη χώρα, διότι κατείχε μία θέση που απαιτούσε πλήρη δέσμευση. Λυπάται για την απουσία ευθυκρισίας και πειθαρχίας μάλλον περισσότερο από ό,τι μπορεί να εξηγήσει με λόγια», είπε ο Μπόιλαν.

Ο ίδιος αποκάλυψε και πως το έμαθε η κυρία Πετρέους. Της το είπε ο σύζυγός της, πριν η υπόθεση δει το φως της δημοσιότητας. “Το να πει κανείς ότι είναι απογοητευμένη και οργισμένη είναι ευφημισμός”, τόνισε ο Μπόιλαν. Και δε θα μπορούσε να είναι πιο σαφής σχετικά με τα συναισθήματα της συζύγου…

Η αποκάλυψη του σκανδάλου ήρθε σε μια, τουλάχιστον, περίεργη χρονική στιγμή: αμέσως μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση στο Κογκρέσο με θέμα την επίθεση στη Βεγγάζη, όπου έχασε τη ζωή του ο πρέσβης των ΗΠΑ, Κρις Στίβενς. Μια επίθεση που έγινε μεγάλο θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία, απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη και πλέον επικεντρώνεται στον τρόπο αντίδρασης της CIA.
Τη θέση του ενώπιον του Κογκρέσου θα πάει ο υποδιευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ.

Μάλιστα, μέλη του Κογκρέσου θέλουν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα για το σκάνδαλο Πετρέους, που εν δυνάμει αποτελεί απειλή για την αμερικανική ασφάλεια. Ήδη υπάρχουν οι ψίθυροι για πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή φόβους για συνωμοσία.

Οι διφορούμενες δηλώσεις της Πόλα Μπρόντγουελ, της ερωμένης του στρατηγού Πετρέους, στο Ντένβερ στα τέλη Οκτωβρίου για το θέμα, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το τι γνώριζε ο επικεφαλής της CIA και τι είχε πει στην ίδια.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στην επιφάνεια και άλλη μία πτυχή της υπόθεσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τζιλ Κέλεϊ, ανέφερε τον Μάιο σε φίλο της και πράκτορα του FBI την ύπαρξη των απειλητικών μηνυμάτων. Εκείνος ενημέρωσε την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, η οποία άνοιξε έρευνα.

Ωστόσο, οι πράκτορες της υπηρεσία του FBI σύντομα διαπίστωσαν ότι ο φίλος της καταγγέλλουσας και συνάδελφός τους είχε αναπτύξει εμμονή με την υπόθεση και αναγκάσθηκαν να τον εξαιρέσουν από την έρευνα. Οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι είχε στείλει φωτογραφίες του που τον έδειχναν γυμνό από τη μέση και πάνω στην Τζιλ Κέλεϊ.

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες για την υπόθεση επεκτείνονται μέχρι τον… διοικητή της ISAF, Τζον Άλεν. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αμαυρώνει τη φήμη του Ντέιβιντ Πετρέους, του δημοφιλέστερου Αμερικανού στρατιωτικού και ενταφιάζει τις πολιτικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου πολλοί έβλεπαν έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο Πετρέους: Εμπλέκεται και ο διοικητής της ISAF

Είχε κι άλλη ερωμένη ο Πετρέους της CIA;

Aυτή είναι η γυναίκα που “τελείωσε” τον αρχηγό της CIA N.Πετρέους

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε