Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ερευνάται σχέση του “βομβιστή της Times Square” με τους Ταλιμπάν

Ερευνάται σχέση του “βομβιστή της Times Square” με τους Ταλιμπάν

Το ενδεχόμενο σχέσης του επίδοξου βομβιστή της Times Square με τους πακιστανούς Ταλιμπάν, εξετάζουν οι πακιστανικές αρχές.

Ο αμερικανός – πακιστανικής καταγωγής – Φειζάλ Σαχζάντ είχε σύμφωνα με πληροφορίες επισκεφθεί το Πακιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή του νοτίου Ουαζιριστάν – προπύργιο των Ταλιμπάν – όπου φέρεται να είχε συναντηθεί με τους ηγέτες τους. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ραχμάν Μαλίκ, προσθέτοντας ότι ο νεαρός θεωρείται ότι συναντήθηκε με τον Καρί Χουσείν αλλά και με τον Χακιμουλά Μεχσούντ.

Στην υπόθεση όπως ήταν φυσικό έχει εμπλακεί και το FBI, κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται στο Πακιστάν για ανταλλαγή πληροφοριών με τους τοπικούς αξιωματούχους.
Αν όντως ο Σαχζάντ, τον οποίο γείτονες περιέγραψαν ως έναν “τυπικό αμερικανό νεαρό” έχει σχέση με τους πακιστανους Ταλιμπάν, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση αποπειράται να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

Σημειώνεται ακόμη ότι αμέσως μετά την απόπειρα στην Times Square με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κυκλοφόρησε βίντεο στο Ίντερνετ με το οποίο ο ηγέτης της οργάνωσης Τεχρίκ ε Ταλιμπάν του Πακιστάν, Χακιμουλά Μεχσούντ – τον οποίο ο αμερικανικός στρατός είχε επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή – δήλωσε “καλά στην υγεία του” και ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε