Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εργατική Πρωτομαγία στην Τουρκία μετά από 33 χρόνια

Εργατική Πρωτομαγία στην Τουρκία μετά από 33 χρόνια

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για πρώτη φορά μετά από την “αιματοβαμμένη πρωτομαγιά” του 1977 που σημαδεύτηκε από το θάνατο 34 ανθρώπων.

Περισσότεροι από 22.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την εκδήλωση, στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 300.000 άτομα.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία από το πρωί, μέσω τριών διαφορετικών σημείων, μετά από αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας.

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ είχαν απαγορευθεί από την 1η Μαΐου 1977, όταν άγνωστοι είχαν ανοίξει πυρ κατά του πλήθους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα.

Φέτος όμως, οι αρχές επέτρεψαν τον εορτασμό της 1ης Μαΐου στη διασημότερη πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως “εορτασμοί” και όχι ως μία “πολιτική συνάντηση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε