Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έριχναν στους διαδηλωτές δακρυγόνα από το παράθυρο υπουργείου! – ΒΙΝΤΕΟ

Έριχναν στους διαδηλωτές δακρυγόνα από το παράθυρο υπουργείου! – ΒΙΝΤΕΟ

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στον ιστότοπό της στο Διαδίκτυο δημοσιεύει ένα βίντεο από τις προχθεσινές διαδηλώσεις φοιτητών και εργαζομένων στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας, το οποίο δείχνει καθαρά ότι από ένα παράθυρο του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης εκτοξεύονται δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Το παράθυρο αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γραφείο της υπουργού Δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο.
«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου. Θα διεξαχθεί έρευνα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα δακρυγόνα δεν αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των αστυνομικών που υπηρετούν μόνιμα στο υπουργείο», είπε η Σεβερίνο για το θέμα.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στην βουλή «διότι η εξακρίβωση της αλήθειας υπηρετεί το συμφέρον των διαδηλωτών, των αστυνομικών και της κοινής γνώμης», ενώ η υπουργός Εσωτερικών Ανναμαρία Καντσελιέρι τόνισε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες και θα εντοπισθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε πράξεις βίας».

Παράλληλα πάντως η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί εργάσθηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη η Ρώμη, την περασμένη Τετάρτη, έβραζε και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη μας όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα».

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε εικόνες αιμόφυρτων διαδηλωτών, πεσμένων στο έδαφος, που συνέχιζαν να δέχονται χτυπήματα των αστυνομικών που έκαναν χρήση γκλομπ, καθώς και δυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένας αστυνομικός να χτυπά απομονωμένο διαδηλωτή στον αυχένα.

Στο Τορίνο την Τετάρτη ομάδα νεαρών διαδηλωτών είχε περικυκλώσει έναν αστυνομικό και τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι με μπαστούνι του μπέιζμπολ.

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα στο Παλέρμο της Σικελίας σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μαθητών και αστυνομικών έξω από την έδρα των περιφερειακών αρχών της Σικελίας. Ομάδα νεαρών διαδηλωτών έριξε πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, ενώ οι αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας χρήση των γκλομπ τους.

Αναλυτές σημειώνουν ότι «την τελευταία περίοδο παρατηρείται μια επικίνδυνη και ανησυχητική αύξηση της κοινωνικής έντασης, που αρχίζει να θυμίζει δύσκολες περιόδους της δεκαετίας του εβδομήντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανθρώπινες ζωές θυσία στην κρίση! – Κι άλλος Ισπανός αυτοκτόνησε επειδή του έκαναν έξωση!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε